Prieš keletą dienų buvo mano geros draugės gimtadienis. Ta proga savaitgalį pas mane gaminome lengvus pietus, kuriuose buvau atsakinga už sriubą ir desertą.
Sriubą gaminti taip...
Reikės:
1 šaukšto alyvų aliejaus
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 šaukšto miltų
1 skardinės koncervuotų pomidorų savo sultyse
1 litro vištienos sultinio
Šlakelio grietinėlės
Druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
Į puodą įpilame šaukštą aliejaus ir jame apkepiname svogūnus, česnakus ir miltus. Pilame pomidorus su visomis sultimis ir pusę sultinio. Viską puode išplakame šluotele arba gerai išmaišome. Supilame likusį sultinį, suberiame prieskonines žoleles, pipirus, pasūdome. Išjungiame ugnį ir įpilame grietinėlę. Galima tiekti papuošus krevete ar kapotais žalumynais.
Prie šios sriubos labai tinka tešlos lazdelės, apteptos kiaušiniu, apibertos sūriu ir prieskoniais ir iškeptos orkaitėje.
Ugnė