REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plikytinukus labai mėgsta mano Mama. Todėl visada kepdama juos galvoju apie ją. Recepto idėja kilo visiškai ekspromtu ir net nežinau iš kur ir kodėl, bet džiaugiuos, kad kilo. Kadangi pyragaičiai visai pavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Apie viską iš eilės.

Plikytiems pyragaičiams naudojau:


  • 250ml pieno [galima perpus mažiau, likusi dalis - vandens]

  • ~120g sviesto

  • 3 didelius kiaušinius [reikėtų 4vidutinių, bet nepastebėjau, kad turiu tik 3, teko apsieit taip..]

  • ~100g miltų

  • žiupsnio druskos




Kremui:

REKLAMA

  • ~100g riebios grietinėlės

  • banano/dviejų

  • cukraus pagal skonį




Plikytos tešlos gaminimas:

Nieko naujo. puode ištirpinam sviestą, pilam pieną, beriam žiupsnį druskos, užverdam, pilam miltus, maišom, kol tešla sušoka į gumulą. Tada paliekam minutei dviem nuėmę nuo ugnies. Po vieną įmaišom kiaušinius. Galiausiai šaukštu [taip darau aš] dedam po tešlos kauburiuką į kepimo popierium išklotą skardą. Pyragėliai pūsis, todėl jei norit mažų pyragėlių, tešlos kauburiukai turi būti mažesni. Kepam viską 190C karščio orkaitėj kol gražiai paruduoja.



Kremas:

Iki standumo išplakam grietinėlę su cukrum, dedam iki tyrelės susmulkintus bananus, išmaišom. Į iškepusius ir atvėsusius pyragėlius pridedam kremo. Aš darau taip: nupjaunu viršų, nuimu jį, pripilu kremo, uždedu viršų.

Kremas gaunas gana skystas, bet tai per daug niekam netrukdė.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų