Besiginčydami apie sveiką mitybą, sriubų naudingumu, atrodo, neabejojame. Visi žinome, kad sriubą naudinga ir sveika valgyti kiekvieną dieną.
Šiai sriubai reikės:
0,5 l išbrinkusių pupelių, 1-2 bulvės, 1-2 morkos, vidutinio dydžio svogūnas, grybų sultinio kubelis, pagardinimui - pievagrybiai, petražolės ir salierai.
Morkas ir bulves supjaustome ir kartu su pupelėmis verdame grybų sultinyje. Jei sultinys su daržovėmis labai tirštas, galima įpilti šiek tiek vandens. Įdedame lauro lapų, pipirų.
Atskirai verdame supjaustytus pievagrybius. Išvirtas daržoves pertriname per smulkų sietelį. Į gautą tyrę supilame pievagrybius ir aliejuje apkeptą susmulkintą svogūną. Užverdame ir paskaniname salierų ir petražolių lapeliais. Patiekiame su grietine. Vietoj grybų galime dėti aliejuje apskrudintus batono kubelius.
Skanaus!