- Džiūvėsėliai, 1.5 stiklinės
- Cukrus, 1 stiklinė
- Margarinas, arba sviestas, 1 stiklinė
- Sūris, tarkuotas, 800 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinė, 1 stiklinė
Gaminimas:
Ištrinti džiūvėsėlius, ištirpintą margariną ir 2 šaukštus cukraus iki vientisos masės; sudėti lygiu sluoksniu į kepimo formą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 8-15 minučių. Ištraukti, truputį paaušinti.
Išplakti sūrį, pusę stiklinės cukraus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 kiaušinius iki vientisos masės, sudėti ant iškepto pagrindo ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Išmaišyti grietinę su puse šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 šaukštais cukraus. Užpilti ant kepinio viršaus ir įkišti į orkaitę dar 5-10 minučių.
Ištraukti, palaikyti apie 3 valandas.
Šis patiekalas gaminamas daugelyje šalių. JAV naudojamas minkštas lydytas sūris, Italijoje - rikota, Vokietijoje - varškės sūris. Labai svarbu, kad pagrindas būtų traškus. Viršų galima apibarstyti riešutais, tarkuotu šokoladu, džiovintais vaisiais.