• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sudėtinės dalys:

Sudėtinės dalys:

REKLAMA

  • Džiūvėsėliai, 1.5 stiklinės

  • Cukrus, 1 stiklinė

  • Margarinas, arba sviestas, 1 stiklinė

  • Sūris, tarkuotas, 800 gramų

  • Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis

  • Kiaušiniai, 2 vienetai

  • Grietinė, 1 stiklinė


Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Ištrinti džiūvėsėlius, ištirpintą margariną ir 2 šaukštus cukraus iki vientisos masės; sudėti lygiu sluoksniu į kepimo formą ir įkaitintoje orkaitėje kepti 8-15 minučių. Ištraukti, truputį paaušinti.

REKLAMA

Išplakti sūrį, pusę stiklinės cukraus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 kiaušinius iki vientisos masės, sudėti ant iškepto pagrindo ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Išmaišyti grietinę su puse šaukštelio vanilinio cukraus ir 2 šaukštais cukraus. Užpilti ant kepinio viršaus ir įkišti į orkaitę dar 5-10 minučių.

Ištraukti, palaikyti apie 3 valandas.

Šis patiekalas gaminamas daugelyje šalių. JAV naudojamas minkštas lydytas sūris, Italijoje - rikota, Vokietijoje - varškės sūris. Labai svarbu, kad pagrindas būtų traškus. Viršų galima apibarstyti riešutais, tarkuotu šokoladu, džiovintais vaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų