225g panyro
keletos rutuliukų šaldytų špinatų [arba saujos kitos, jei jie pateikti ne rutuliukais]
šaukšto aliejaus
2 šaukštelių maltos kalendros
po 0.5 šaukštelio ciberžolės, garam masalos
žiupnio maltų čili pipirų
kelių žiupsnių asafetidos
druskos
cukraus
Gaminimas:
Špinatus paruošiam pagal rekomendacijas ant pakelio, nusunkiam, paliekam vandens kelis šaukštus. Jei buvo ruošta ne vandeny, tada papildomai dar reikės pasiruošt kelis šaukštus.
Panyrą supjaustom kubeliais.
Įkaitinam aliejų, šiek tiek pakepinam maltus prieskonius, sudedam paruoštus špinatus, vandenį. Dabar dėl druskos ir cukraus santykio: jei norit įdomesnio skonio patiekalo, tai cukraus dėkit gerą šaukštelį, o druskos tik vos vos. Jei nenorit, tuomet cukraus tik šiek tiek, o druskos pagal skonį. Aš rinkaus pirmą variantą, nenusivyliau. Tikrai nuostabus, gaivus, skanus patiekalas. Nuodėmingai skanus. Labai tinka su ryžiais.