Net desertų negaminanti Sandra Žutautienė išmoko kepti šį gardų pyragą

„Telefonas niekada netyla. Toks mūsų gelbėtojų darbas, todėl turime išlikti budrūs dvidešimt keturias valandas per parą! Taip, kartais su žmonėmis užsimezga išskirtinis ryšys, kuris gali palikti pėdsaką visam gyvenimui“, - įsitikinusi TV3 gelbėtoja Sandra Žutautienė.

5

Vėliau moteris prisipažino, kad yra išgelbėjusi gyvybę moteriai, su kuria vėliau tapo geromis draugėmis ir labai susibičiuliavo su jos artimaisiais.

„Įtemptas darbas, beveik visada automobilyje, budrūs išliekame, nes labai norime padėti ir, žinoma, gelbsti kava. Pavalgyti leidžiu sau sugrįžusi į namus, dažnai tai būna jau vėlai vakare“, – apie dienos rutiną pasakojo cezario salotas dievinanti TV3 gelbėtoja.

(5 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gelbėtoja Sandra Žutautienė išmoko kepti morkų pyragą: pasidalijo receptu

Nuostabus morkų pyragas, kurį kartu su virtuvės meistru Deividu Praspaliausku studijoje iškepė Sandra, buvo trečias jos gyvenime keptas ir pavykęs desertas. Todėl susižavėjimo savo kūriniu ekrano žvaigždė neslėpė. „Kartą man nepatiko kavinėje pateikta lazanija, todėl namuose lazanijos lakštus suminkštinau manų koše, kitą kartą į faršą įdėjau žiupsnelį cinamono...“, – kulinarinius eksperimentus mėgstanti moteris, kukliai pasigyrė ištobulintu ir visų artimųjų pamėgtu lazanijos su manų koše receptu.

REKLAMA

„Gardu Gardu“ pusryčiai su Deividu Praspaliausku – kaskart naujas pusryčių receptas, vis kitas svečias ir visada intriguojančios smulkmenos. Taigi ką gamino Sandra Žutautienė?

Kiaušinių ir sūrio užkepėlė

• 3 vnt. kiaušinių • 3 valgomųjų šaukštų greitai paruošiamos ryžių košės • 45 g fermentinio sūrio • Druskos • Pipirų • Kalafioro • Špinatų lapų • Konservuotų mažų saldžiųjų paprikų

Į indą įmušti kiaušinius, įberti druskos ir pipirų. Išplakti, įtarkuoti sūrio, suberti greito paruošimo ryžių košę ir viską gerai išmaišyti. Į indelius įdėti smulkinto kalafioro ir išpilstyti paruoštą kiaušinių plakinį. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Indelius padėti ant lėkštučių, užbarstyti špinatų lapų, konservuotų mažų saldžiųjų paprikų.

Morkų pyragas

• 65 g kvietinių miltų 

• 100 g migdolų miltų • 2 vnt. kiaušinių • 2 vnt. vidutinių morkų • Žiupsnelio druskos • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių • 1 arbatinio šaukštelio cinamono • Žiupsnelio kardamono • 6 valgomųjų šaukštų cukraus • 70 g aliejaus

Į indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išplakti. Į plakinį supilti aliejų ir išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti visus birius produktus: miltus ir prieskonius. Tada suberti juos į kiaušinių ir aliejaus mišinį, gerai išmaišyti, suberti smulkiai tarkuotas morkas ir vėl viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę supilti į kepimo formą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų