Tadžinas gaminamas specialiame moliniame inde siaurėjančiu viršumi, kuris padeda paskirstyti karštį tolygiai po visą puodą, o susikondensavusius garus grąžina į puodo dugną. Troškinį galima ruošti ir paprastoje keptuvėje, svarbu ją uždengti dangčiu ir valgį ruošti ant mažos ugnies. Yra daugybė tadžino rūšių, šiam ruošti naudojamos marinuotos citrinos, šafranas ir žaliosios alyvuogės. Prie troškinio tiks vanduo ar sunkesnis, vaisių skonio rožinis vynas.
Pasiruošk (dvi porcijos):
3 svogūnus, 1 skiltelę česnako iš ūkininkų, 1 cm imbiero;
2 valg. š. saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus;
300 g vištienos ar kalakutienos iš ūkininkų;
Prieskonių: 1 arb. š. druskos,
1 arb. š. džiovintos kalendros ar sauja šviežios kapotos,
1 arb. š. džiovintų petražolių ar sauja šviežių kapotų;
Žiupsnis šafrano (nebūtina);
0,5 marinuotos citrinos;
10 žalių ar violetinių alyvuogių;
150 g kuskuso;
0,5 citrinos.
Prieskonius ir marinuotas citrinas rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.
Gamink ( užtruksi vos 30 minučių):
Nulupk svogūnus, česnaką ir imbierą, tada smulkiai sukapok ar sutarkuok. Įkaitink keptuvėje aliejų, sudėk sutarkuotas prieskonines daržoves, kepink 5 minutes. Tuo tarpu kalakutieną perpjauk įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabalėliai. Įtrink kalakutieną prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės). Kai svogūnai taps permatomi, sudėk į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilk 150ml vandens (pusė stiklinės) ir uždengęs dangčiu troškink 10 minučių. Marinuotas citrinas supjaustyk plonais griežinėliais. Kai vištiena išsitroškins, sudėk į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges, patroškink dar 10min. Kol vištiena baigia troškintis, puode užvirk 200 ml vandens ir supilk į jį kuskusą, uždenk dangtį ir leisk pastovėti 5-10 minučių. Kai patiekalas baigs troškintis, išspausk į jį citrinos sultis. Patiek su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.
Dvi porcijas šiam patiekalui skirtų ingredientų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti marokietišką troškinį jau šiandien.