Labdaringoje vakarienėje garsenybės atskleidė savo firminius patiekalus

Antradienio vakarą sostinės restorano „Element“ įkūrėjai pakvietė žinomus vilniečius į Kūčių ir Kalėdų patiekalų degustaciją.

39

Renginyje buvo pristatytos žiemos šventėms skirtos „Maltiečių“ organizacijos iniciatyvos, vakaro metu taipogi buvo galima paaukoti šiai Maltos ordino pagalbos tarnybai.

(39 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Labdaringoje vakarienėje garsenybės atskleidė savo firminius patiekalus

Labdaringo renginio nepraleido balerina Kristina Tarasevičiūtė, atlikėjas ir kulinaras Jonas Jonušas, verslininkės Nora Lapinskienė ir Asta Kybartaitė-Jonušienė, dainininkė Agnė Sabulytė, stilistė Violeta Malevska, plaukų meistrė Rūta Morozovienė, grupės „Vyšnios“ narė Aistė Karanauskytė, fotografė Rūta Andre su garsiu animatoriumi Ilja Bereznicku, mados renginių organizatorė Milda Savickienė, balerina Anna Baranova ir kt.

Drauge su restorano „Element“ meistrų komanda prieš renginį virtuvėje dar spėjo paplušėti Jonas Jonušas bei Agnė Sabulytė ir vakaro svečiams pateikti gurmaniškų staigmenų. Atlikėjas ir kulinaras J. Jonušas pasiūlė prie kalėdinės anties svečiams patiekti senovinį saldžių krienų padažą. „Tereikia tik obuolių uogienės, grietinėlės ir šiek tiek tarkuotų krienų“, – legendinio padažo ingredientus vardijo J. Jonušas.

„Man pačiam sukiotis virtuvėje – vienas malonumas. Tuo tarpu daugeliui mano bičiulių – tai tikra kančia. Jiems ir siūlau išeitį: žiemos švenčių patiekalų tiesiog užsisakyti restorane, o laiką, kurį sukandus dantis jie leistų virtuvėje, geriau tegu skiria dovanų paieškoms ar slidinėjimui“, – šypsodamasis sakė buvęs grupės „Bavarija“ narys J. Jonušas, šiuo metu jaučiantis aistrą kulinarijai, kuriantis naujus patiekalų receptus daugeliui Lietuvos restoranų. Žinomas vyras sakė, kad net ir Kalėdoms kurdamas patiekalus jis nevengia eksperimentuoti, pasitelkti naujų idėjų. „Man bene įdomiausia ruošti paukštieną – ją galima pateikti itin šventiškai“, – mano J. Jonušas.

Tuo tarpu dainininkė, Operos ir baleto teatro vadovo žmona Agnė Sabulytė drauge su dukrele Vakare ir sūneliu Dobilu restorano virtuvėje kepė tradicinius mielinius kūčiukus. Vakaro metu Agnė su Vakare ir Dobilu svečiams padovanojo ir B. Dvariono kūrinį „Žvaigždutė“. Žinoma moteris prisipažino, kad skaniausias šventinis patiekalas jai yra mielinės tešlos pyragėliai su grybais, taip pat ji itin mėgstanti aguonpienį bei šimtalapį.

REKLAMA

Renginyje dalyvavusi plaukų meistrė Rūta Morozovienė neslėpė, kad pats darbymetis ją ištinka būtent žiemos švenčių išvakarėse. Žvaigždžių stilistė tą laikotarpį tiesiog matuojanti valandomis, kad tik visi klientai spėtų gauti jos dėmesio prieš didžiasias šventes. „Gamindama maistą atsipalaiduoju. Tačiau prieš šventes to negaliu sau leisti, juolab suspėti pagaminti net dvyliką tradicinių patiekalų. Tad ir tenka kreiptis į restoraną. Visų pirma užsisakau mielinių pyragėlių su baravykais, nes net negaliu pagalvoti kiek laiko sugaisčiau juos gamindama. O ką jau bekalbėti apie aguonpienį. O be šių skanėstų mūsų šeima per šventes labai liūdėtų“, – sakė R. Morozovienė, likusias laisvas valandas prieš šventes skirianti namų puošybai.

Ką tik iš Kipro į Lietuvą grįžusi verslininkė Asta Kybartaitė-Jonušienė sakė pritarianti pastaruoju metu populiarėjančiai idėjai, jog užuot prieš žiemos šventes moterims kone visą parą triūsti užsidarius virtuvėje, geriau šį darbą patikėti profesionalams, o šį laiką skirti dovanų paieškoms, namų puošybai bei bendravimui su artimaisiais ir bičiuliais.

Moterų sambūrio „Mamų partija“ viena iniciatorių, verslininkė Nora Lapinskienė sakė, žiemos švenčių neįsivaizduojanti be keptos žąsies su obuoliais, lašišos su morkų ir topinambų salotomis ar virto kumpio su troškintais kopūstais. „Todėl po švenčių tenka „džiaugtis” pora papildomų kilogramų, bet tai irgi jau tapo tradicija“, – šypsosi veikli moteris. Gaminti maistą Noros mūsų šeimoje moka visi. „Tačiau neretai šventėms užsisakome profesonalų paruoštų valgių į namus. Gera prie stalo sėstis dar nenuvargus ir mėgautis ne tik maistu, bet ir šaunia draugija. Juk šventė, tai – žmonės, su kuriais gera būti“, – sakė N. Lapinskienė.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų