REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant meilės dienai galima mylimus žmones palepinti desertais ir pasilepinti pačiam. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti visai nesudėtingą, bet labai skanų vyniotinį. Receptą taip pat galima šiek tiek pakeisti – viskas priklausys nuo jūsų pasirinkto įdaro. K. Starkienė parodė du būdus: vienas – su varške, o antras variantas – su uogiene – itin patiks gaivių kepinių mėgėjams.

Artėjant meilės dienai galima mylimus žmones palepinti desertais ir pasilepinti pačiam. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti visai nesudėtingą, bet labai skanų vyniotinį. Receptą taip pat galima šiek tiek pakeisti – viskas priklausys nuo jūsų pasirinkto įdaro. K. Starkienė parodė du būdus: vienas – su varške, o antras variantas – su uogiene – itin patiks gaivių kepinių mėgėjams.

REKLAMA

Vyniotiniui reikės:

  • 5 kiaušinių trynių
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 150 gr cukraus
  • 100 gr miltų
  • 50 gr sviesto
  • Uogienės
  • Riebios grietinėlės

Gaminimo eiga:

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki purių putų. Cukrų pilkite po truputį, nuolat plakdami. Į išplaktus baltymus po vieną sudėkite kiaušinių trynius kaskart išplakdami.

Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. Miltus persijokite du kartus. Į kiaušinių masę iš lėto supilkite atvėsusį tirpintą sviestą nuolat maišydami. Suberkite išsijotus miltus ir išmaišykite, bet neplakite.

REKLAMA
REKLAMA

Stačiakampę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą, ją išlyginkite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 12 minučių. Iškepusį biskvitą išimkite ir padėkite ant švaraus kepimo popieriaus ir iškart, kol dar karštas – susukite, palikite atvėsti.

REKLAMA

Grietinėlę išplakite iki purumo, atvėsusį biskvitą išvyniokite, dėkite kelis šaukštus uogienės ir ištepkite. Ant viršaus sudėkite grietinėlę, paskirstykite po visą biskvitą ir susukite.

Norėdami vyniotinio su varškės įdaru, išplakite 150 gr kambario temperatūros sviesto su 150 gr kambario temperatūros kondensuotu pienu. Per sietelį pertrinkite 150 gr riebesnės varškės ir sudėję į sviestą dar kartą išplakite. Varškės kremu ištepkite atvėsusį biskvitą, susukite ir palikite šaldytuve sustingti.

Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše receptro pradžioje.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų