„Naujametinėje laidoje pasiūlysiu pagaminti tokius patiekalus, kurie ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanūs ir greitai pagaminami. Jūsų laukia krevečių užkandis su parmezano paplotėliais bei sluoksniuotas desertas, kuriam neprireiks orkaitės!“ – intriguoja K. Starkienė ir kviečia nepraleisti šio šeštadienio laidos.
Krevečių užkandžiui reikės:
kietojo sūrio;
avokado;
vyšninių pomidorų;
mėlynojo svogūno;
raudonosios paprikos;
žaliosios citrinos;
alyvuogių aliejaus;
krevečių suryme arba vėžių uodegėlių;
šviežių agurkų;
majonezo;
krienų;
50 g kreminio sūrio;
100 g grietinėlės.
Gaminimo eiga
Sūrį smulkiai sutarkuokite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tarkuotą sūrį sudėkite ant skardos ir paskleiskite plonu sluoksniu, kad gautųsi kuo lygesni apskritimai. Vienam užkandžiui reikėtų iškepti du sūrio paplotėlius. Skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite sūrį tol, kol jis pilnai išsilydys. Tuomet palikite atvėsti.
Per šį laiką paruoškite salotas. Į dubenį dėkite kubeliais supjaustytą avokadą, raudonąją papriką, pomidorus ir itin smulkiai pjaustytą mėlynąjį svogūną.
Žaliąją citriną išspauskite ir sultis supilkite ant daržovių, kartu su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Berkite druskos, pipirų, šiek tiek aitriųjų paprikų ir gerai išmaišykite.
Krevetes ar vėžių uodegėles nusunkite. Agurkus supjaustykite kubeliais, dėkite į dubenį kartu su krevetėmis. Sudėkite majonezą, šiek tiek krienų ir gerai išmaišykite. Grietinėlę ir kreminį sūrį su žiupsniu druskos išplakite atskirai iki putų.
Į lėkštę dėkite kelis šaukštus avokadų salotų, ant viršaus – parmezano paplotėlį, tuomet krevečių salotų ir dar vieną paplotėlį. Viršutinį paplotėlį papuoškite šaukštu plaktos sūrios grietinėlės, žalumynais ir šaukšteliu ikrų.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!