Burnoje tirpstančio pyrago receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.
O kaip pasigaminti kitus gardžius patiekalus sužinosite laidoje.
Pakeisti frazę „nėra, ką valgyti“ – ne taip sunku, kaip atrodo
Prie jaukios sodybos virtuvės, kurioje eksperimentuodama su savo pačios užsiaugintomis gėrybėmis nuolat gamina Kotryna, žiūrovai jau įprato. Tačiau šį sezoną žinoma moteris pakvies apsilankyti ir savo didmiesčio virtuvėje, kurioje galioja visai kitos taisyklės. Žiūrovų laukia patarimai, kaip pasiruošti maisto visai savaitei, ką įdėti vaikams į priešpiečių dėžutę ar kaip greitai ir nebrangiai paruošti patiekalus draugų vakarienei.
„Laikas, kurį leidžiame sodyboje ir mieste, labai skiriasi – natūralu, kad savaitgaliais kaime gali skirti daugiau laiko maisto ruošai. O štai mieste reikia laviruoti tarp darbų, vaikų mokslų, būrelių ir namų ruošos, tad laiko gamybai lieka mažiau. Šiemet laidoje planuoju parodyti, kaip paruošti skanių bei maistingų patiekalų, ir, svarbiausia, kaip tą padaryti taip, kad maisto užtektų kelioms dienoms“, – pasakoja K. Starkienė.
Tokios frazės, kaip „neturiu, ką apsirengti“, nors spinta lūžta nuo drabužių, ar „nėra, ką valgyti“, nors šaldytuvas kupinas įvairiausių produktų, miestiečių lūpose skamba gana dažnai. Ruošdama maistą savo Vilniaus namų virtuvėje, Kotryna jau šį šeštadienio rytą žada pateikti atsakymą bent jau į vieną iš šių klausimų.
„Kelios valandos sekmadienio vakarą, skirtos produktų pirkimui ir paruošimui, gali sutaupyti daug laiko ateinančią savaitę. Iškepti vištienos krūtinėlę, supjaustyti salotas bei tinkamai jas supakuoti, paruošti žiedinių kopūstų, išvirti sultinį, nusipirkti kokybiško tuno, pupelių, iškepti pernokusius vaisius – ir štai jums savaitės planas, ką valgyti! Beliks po darbo skirti kelias minutes ir iš „paruoštukų“ pasigaminsite puikius patiekalus“, – įsitikinusi ji.
Tad ir šio šeštadienio laidoje žiūrovai išvys net tris patiekalus, idealiai tinkančius miestietiškam gyvenimo būdui.
„Pankolių salotos su tunu yra labai sočios ir puikiai tiks pietums, o štai lapinių kopūstų salotos su kefyro padažu – tikra vitaminų bomba. Na, o kaipgi be deserto? Parodysiu, kaip greitai iškepti trupininį aviečių pyragą, kuris tiesiog tirpsta burnoje“, – intriguoja Kotryna.
Aviečių pyragas
Tešlai reikės:
- 200 g šalto sviesto;
- 400 g miltų;
- 150 g cukraus;
- kiaušinio;
- žiupsnio druskos.
Įdarui reikės:
- kilogramo aviečių;
- 3 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų krakmolo.
- Trupiniams reikės:
- 200 g šalto sviesto;
- 150 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 100 g lazdyno riešutų;
- 50 g kokoso drožlių.
Gaminimo eiga
Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite tol, kol susiformuos stambūs trupiniai. Tešlą šiek tiek paminkykite rankomis, kad taptų vientisa, o tuomet suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai.
Atvėsusią tešlą iškočiokite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Subadykite tešlą šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Uogas suberkite į dubenį kartu su cukrumi ir krakmolu bei gerai viską išmaišykite.
Tuomet uogas palikite pastovėti, ir per tą laiką pagaminkite pyrago trupinius. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir kapokite tol, kol gausite trupinius.
Uogas sudėkite ant iškepusio pyrago pagrindo, užberkite paruoštus trupinius ir kepkite dar apie 40 minučių. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!