Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco stengiasi niekuomet nelikti abejingas kito nelaimei ir bando išnaudoti kiekvieną galimybę padėti, kad ir kas tai bebūtų. Su savo komanda jis kasdien ryžtasi ruošti maistą, skirtą karo pabėgėliams ir jų vaikams pamaitinti. Vis dėlto garsiai džiaugtis šiais darbais Gian Luca nenori.

Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco stengiasi niekuomet nelikti abejingas kito nelaimei ir bando išnaudoti kiekvieną galimybę padėti, kad ir kas tai bebūtų. Su savo komanda jis kasdien ryžtasi ruošti maistą, skirtą karo pabėgėliams ir jų vaikams pamaitinti. Vis dėlto garsiai džiaugtis šiais darbais Gian Luca nenori.

REKLAMA

„Mes darome dėl tų žmonių, nes reikia jiems padėti. Bet mes tuos dalykus darome nuolatos, padedame ir Lietuvoje stokojantiems žmonėms. Mes nesiskelbiame, nes dabar visi, kas netingi, skelbiasi apie kiekvieną „pirstelėjimą“. 

Mums labai gaila tų vaikų, dėl to padarėme jiems ir ledų, ir picos, norėjome jiems pagerinti nuotaiką. Ir tada pajutome, kad nors kažkiek prisidėjome. Nieko įspūdingo nepadarėme, man nėra sunku gaminti. Norėčiau prisidėti ir daugiau“, – tikina Gian Luca.

Paklaustas, ar teko bendrauti su pačiais pabėgėliais, atsidūsta – tą padaryti trukdė kalbos barjeras.  

Žinomas italas atviras – jo gimtojoje šalyje požiūris į jau kelias savaites vykstantį karą yra visiškai kitoks, nei Lietuvoje. Vyras neslepia, esantis nusivylęs italų nesuvokimu, kokia yra tikroji situacija. 

REKLAMA

„Italijoje yra sudėtingiau, sunkiau ateina informacija. Jie visai kitaip žiūri į šitą situaciją. Atrodo, kad jie tik dabar atsibudo, kad Rusija nėra tokia demokratinė šalis, kokia ji vaizduojasi esanti. 

Italijoje yra žmonių, kuriems dabar gėda, nes jie visada sakydavo, kad Rusija yra pavyzdys ir panašiai. Vyksta labai dideli ginčai, visi ieško kaltų, priežasčių, kodėl nesustabdėme šitos situacijos. 

Labai gaila, kad tokios didelės valstybės vadovui yra vienodai ant kitų žmonių. Tai vyksta ne dvi dienas ir ne dvi savaites ir man labai gaila, kad mano tauta nežino to ir neturi, kaip to sužinoti. Čia žiniasklaida skleidžia butaforinę informaciją“, – liūdnai kalba Gian Luca. 

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas atskleidžia, jog norėtų savo tautiečiams „įkrėsti proto“ – pats pasirodyti per televiziją ir papasakoti, kokia iš tiesų yra situacija Ukrainoje. Vyras sako, nemalonių replikų išgirstantis ir pats.

„Man kartais labai liūdna, norisi Italijoje turėti tokią pačią poziciją kaip čia, Lietuvoje. Norisi pasiprašyti į kokią nors laidą ir pasakyti, kad jie atsipeikėtų, kad tiesa yra visai kitokia, negu rusai mums rodo. 

Kasdien skambinu į Italiją, manęs ten klausia, kodėl nevažiuoju iš Lietuvos? O kur man važiuoti? Čia mano namai. Čia viską sukūriau, turiu darbą. Nesiruošiu išvykti. 

Mane vakar aprėkė, kad aš italas ir turiu rūpintis tik Italija. Man atrodo, kad tai yra labai neatsakinga. Mes visko norime tik sau, sau, sau. Nežiūrime, kad tai nebeveikia. Turime stengtis ir dėl kitų“, – įsitikinęs garsus šefas. 

Tačiau pokalbį Gian Luca baigia pozityvia gaida – nors italai ilgą laiką buvo abejingi Rusijos agresijai, ši situacija po truputį keičiasi: „Jie dabar nusiėmė rožinius akinius, bet prireiks laiko paskleisti tą žinią.“

REKLAMA
REKLAMA

Šį sekmadienį žiūrovų pamėgta laida „La maistas“ bus kitokia – Gian Luca įsileis į savo kulinarijos studiją, kurioje kartu su bičiuliu, ukrainiečiu, Lietuvoje gyvenančiu režisieriumi Aleksu Matvejevu gamins maistą nuo karo nukentėjusiems pabėgėliams. Luca pats kasdien paruošia daugybę porcijų, kurias veža į Raudonąjį kryžių.

Vyrai pasikalbės apie gražiausias ukrainiečių tradicijas, firminius patiekalus, o nuvykus į pabėgėlių centrą, du pabėgėliai taip pat pasidalins savo patirtimi apie tai, kaip bėgo nuo karo Ukrainoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų