Gian Lucos „mama“ iš Ukmergės turi kuo pasigirti: „Tai ne vien šio ūkio, o visos Lietuvos pasididžiavimas“

Jau šį sekmadienį startuos pirmoji „La maistas“ laida naujajame TV3 sezone. Charizmatiškasis virtuvės šefas ir Lietuvą pamilęs italas Gian Luca Demarco stos prie laidos vedėjo vairo, ir mūsų šalį, su visais jos skoniais, atskleis tokią, kokios dar nesame nei matę, nei ragavę.

6

Žinomas vyras lankysis ekologiškuose ūkiuose, pasakos apie juose randamas gėrybes, o vėliau, kartu su laidos herojais, gamins patiekalus tik iš kokybiškų, būtent ten randamų ingredientų.

(6 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gian Lucos „mama“ iš Ukmergės turi kuo pasigirti: „Tai ne vien šio ūkio, o visos Lietuvos pasididžiavimas“

Pirmosios laidos metu italas apsilankys pas savo seną draugę, ūkininkę Genutę iš Ukmergės rajono. Ją žinomas vyras netgi švelniai vadins „mama“ – pasirodo, kad už to slypi graži istorija. Savo ūkyje Genutė sukasi jau 17 metų, o iš savo užauginamų gėrybių – uogų, vaisių ir daržovių – gamina uogienes, tyres, padažus, įvairius pagardus ir net saldainius.

„Nuo pat vaikystės svajojau dirbti žemę ir gyventi kaime – tikrai nenorėjau niekur iš ten kraustytis. Visos mano vasaros praėjo uogaujant ir grybaujant, todėl atvažiavus gyventi į Ukmergę, man visa tai rūpėjo ir toliau. Galvojau, kaip dabar aš gyvensiu? Kadangi esu dzūkė, man nuo prigimties reikėjo uogų ir grybų, todėl ėmiau ir prisisodinau“, – su šypsena laidoje savo istorija dalinsis ji.

Moteris neabejinga ir kulinarijai, tačiau niekuomet nieko negamina pagal receptą. O kaip sako pati, net iš kirvio mokėtų išvirti košę.

Gian Luca teigiamai įvertins viską, ką ras Genutės daržuose, tačiau vis dėlto būtent smidrai taps didžiausiu jo susižavėjimo objektu. Anot virtuvės šefo, Genutės auginami smidrų laukai – ne tik jos ūkio, bet ir visos Lietuvos pasididžiavimas.

Apžiūrėjęs viską, ką augina ūkininkė, galiausiai savo receptuose Gian Luca nuspręs sumaišyti Italijos ir Lietuvos skonius. Savo netikėtiems patiekalams žinomas virtuvės šefas panaudos

Genutės auginamus pomidorus, baziliką ir net šermukšnius. O kad patiekalas primintų Italiją, jis pristatys du sūrius – buivolių pieno mocarelą bei buratą.

Sekmadienio laidoje Gian Luca paruoš net kelis patiekalus, tačiau būtent pomidorai taps tikrais karaliais. Kuo naudingi tokie ekologiški pomidorai? Kaip paruošti patiekalą, kuriuo džiaugtis galėsite visus metus? Galiausiai, kaip paruošti tobulą pesto padažą, ir kokios klaidos pasitaiko dažniausiai?

Atsakymai į visus klausimus – jau šį sekmadienį, 09.30 val. pirmojoje šio sezono „La maistas“ laidoje per TV3!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų