Šventės metu veiksianti restoranų mugė „Europos skonis“ gardžiais kvapais vilios visame Vilniaus Gedimino prospekte. Net dešimtyje palapinių bus ruošiami skirtingų Europos šalių patiekalai: Švedijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Rumunijos, Ispanijos, Vokietijos ir Lietuvos virtuvių.
„Šiais metais mugės lankytojus kviesime pasinerti į skonių jūrą. Ėmiausi iššūkio – atrinkau 10-ies šalių patiekalus, kurie geriausiai atspindi šalies kulinarines tradicijas. Prie kiekvieno iš jų priderinau geriausiai tinkančią alaus rūšį – pasirinkau „Švyturį“, kuris iš šalies gamintojų siūlo plačiausią asortimentą. Kiekvienas mugės lankytojas galės paragauti ir įvertinti, kurios Europos šalies tradiciniai patiekalai patinka labiausiai. Norime sukurti gurmanišką šventę, kuri leistų kitaip pažvelgti į meniu sudarymą, maisto gamybą ir pateikimą masinių švenčių metu. Maisto bei alaus kultūra didelėse miesto šventėse taip pat gali būti aukšto lygio, o skoniai derėti tarpusavyje“, – neabejoja D. Dabrovolskas.
Mugės svečiams D. Dabrovolsko komanda pasiūlys Europos patiekalų įvairovę. Graikiškai virtuvei „atstovaus“ pita su kiauliena ir pagardais, špinatų pyragas bei karamelizuoti riešutai, Belgijai – midijos, bulvytės bei karštas šokoladas, Švedijai – mėsos kukuliai Kottbullar su spanguolių padažu, marinuotos trijų skonių silkės užkandis ir mini ja/nej dešrainiai, Prancūzijai – Nicos daržovių troškinys, svogūnų pica ir macarons, Ispanijai – paelja su jūros gėrybėmis, tapas bei gaspačas. Lietuvišką virtuvę pristatys kraujinės dešrelės su karamelizuotomis morkomis ir lietuviškais obuoliukais, ant žarijų kepta kiaulienos sprandinė su marinuotais pomidorais ir svogūnėliais bei kepto naminio pašteto užkandis su kanapine morka. Prie visų šių patiekalų someljė parinko geriausiai derantį alų – Marzen/ Oktoberfest stiliaus „Baltijos“, Dortmundo lagerį „Ekstra Draught“, kvietinį „Švyturio Baltas“, škotišką „Old Port Ale“, rudąjį „Memelbrau“, šviesųjį English pale ale stiliaus „Švyturio Keltų“ ar „Raudonų plytų dirbtuvių“ atstovus – witbier „Bėganti kopa“ bei ąžuolinį dubbel „Nežinomas krantas“.
Profesionalų komanda apgalvojo ir pasiūlys ne tik Europos šalių maisto bei gėrimų geriausią dermę. Siekiant kuo geriau atspindėti šalių išskirtinumą, sukurtos ir specialios dekoracijos – „Europos skonio“ svečius pasitiks autentiškai 10-ies Europos šalių fragmentais dekoruotos palapinės, kuriose bus ruošiami minėti tradiciniai patiekalai. Lietuvos palapinė išsiskirs nendrės stiebus imituojančia dekoracija.
Restoranų mugės „Europos skonis“ lankytojai galės atsiskaityti specialia mugės valiuta. Vienoje iš 5 kasų įsigiję 5, 10 ar 15 litų vertės kuponų, juos iškeis į pasirinktos šalies patiekalus.
Europos diena bus švenčiama gegužės 9-11 dienomis Vilniuje Vinco Kudirkos aikštėje ir Gedimino prospekte: veiks restoranų mugė „Europos skonis“, bus rengiamos įvairios veiklos, žaidimai ir viktorinos apie Europos Sąjungą, Europos Parlamentą ir Europos Parlamento rinkimus. Šventė vyks gegužės 9 d. 12–22 val., gegužės 10 d. 10–22 val., gegužės 11 d. 10–20 val.