Atsižvelgiant į veislę, bulves galima ruošti įvairiais būdais. Miltingas bulves labiau tinka kepti keptuvėje, orkaitėje arba iš jų gaminti bulvių košę, o mažiau miltingas - virti.
REKLAMA
REKLAMA
Dviem porcijom reikės:
2 didelės bulvės, 300 g brokolių, 200 g alaus, 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo, 1 šaukštas neaštrių garstyčių, 200 g fermentinio sūrio, aštriųjų pipirų.
Bulves gerai nuplauname, įpjauname ir kepame orkaitėje apie 45 min. Išverdame brokolius. Krakmolą, pipirus, alų ir garstyčias sumaišome ir pakaitiname (neužverdame), sudedame tarkuotą sūrį. Iškeptas bulves sudedame į lėkštes, apipilame padažu ir apdedame virtais brokoliais.
Skanaus!
REKLAMA