Skanūs, burnoje tirpstantys pyragaičiai, kurie labai greit ištirpo ir iš lėkštės, kurioje buvo sudėti. Retas atvejis :)
o jiems išsikepti reikės nedaug:
sluoksniuotos tešlos lakštelių
kelių obuoliukų
kelių šaukštelių uogienės
kelių šaukštų graikinių riešutukų
kiaušinio
šaukštelio vanilinio cukraus
darysim taip:
sluoksniuotą tešlą kaip visada atšildysim, iškočiosim plonai. Susipjaustysim kvadratais. Obuolius nulupsim, išimsim sėklalizdžius, perpjausim per pusę. Tada išplaksim kiaušinuką su vaniliniu cukrum ir šiuo plakiniu ištepsim paruoštą tešlą. Ant jos dėsim obuolio puselę išskabtuota puse į viršų. Į duobutę dėsim uogienės šaukštelį, graikinį riešutą. Viską "uždarysim". Turėjo gautis "skarelės", bet aš paprasčiausiai "uždariau" įdarą, ištepiau pyragaičius likusiu kiaušinio plakiniu, apibarsčiau cinamonu, cukrum ir šoviau į 200°C karščio orkaitę. Kepiau, kol apskrudo.
Viskas :)
Skanaus!