• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kulinarinė bendruomenė šiemet žengė svarbų žingsnį tarptautinio pripažinimo link – šalyje pirmą kartą surengtas prestižinio „Bocuse d’Or“ nacionalinės atrankos konkursas. Šis įvykis tapo ne tik kulinarijos profesionalų švente, bet ir išskirtine proga pristatyti Lietuvos gastronomijos potencialą pasauliui.

5

Lietuvos kulinarinė bendruomenė šiemet žengė svarbų žingsnį tarptautinio pripažinimo link – šalyje pirmą kartą surengtas prestižinio „Bocuse d’Or“ nacionalinės atrankos konkursas. Šis įvykis tapo ne tik kulinarijos profesionalų švente, bet ir išskirtine proga pristatyti Lietuvos gastronomijos potencialą pasauliui.

REKLAMA

„Noriu palikti šias akimirkas kaip ypatingą prisiminimą, prie kurio visada galėsiu sugrįžti“, – emocijomis dalijosi Asta Meschino.

Moteris tapo pirmojo Lietuvoje nacionalinio „Bocuse d’Or“ konkurso „Gero maisto mylėtojų“ komisijos pirmininke. Komisijoje taip pat dalyvavo ir TV3  kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

REKLAMA
REKLAMA

Įrašu Asta sutiko pasidalinti ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.

Asta Meschino pasidalino apie ypatingą akimirką

„Noriu palikti šias akimirkas kaip ypatingą prisiminimą, prie kurio visada galėsiu sugrįžti.

REKLAMA

Tai akimirkos iš pirmojo Lietuvoje vykusio „Bocuse d’Or“ @bocusedorlithuania nacionalinės atrankos konkurso.

Šis konkursas, svarbus žingsnis Lietuvos gastronomijai į tarptautinę erdvę.

Tai galimybė ne tik mūsų šefams atskleisti savo meistriškumą, bet ir Lietuvai garsinti savo kulinarinę kultūrą pasaulyje.

Man teko didelė garbė būti pirmojo Lietuvoje nacionalinio „Bocuse d’Or“ konkurso „Gero maisto mylėtojų“ komisijos pirmininke.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo įkvėpimas, pasididžiavimas ir neįkainojama patirtis, dar kartą priminusi, kiek daug talento, kūrybos ir meilės gastronomijai turime Lietuvoje.

Mūsų komisijos specialusis prizas atiteko Augustinui Bimbiriui-Butkui @augustinas_bim ir jo komandai, vertinome estetiką, kūrybiškumą, emocinį poveikį ir, žinoma, skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesionalų komisija po ilgų diskusijų ir itin detalių vertinimų į balų sistemą įtraukė ne tik estetiką, skonį, techniką, istoriją, bet ir darbo organizavimą, laiko planavimą, judesių tikslumą, elektros ir plastiko naudojimą, kiekviena detalė turėjo reikšmę.

Nacionalinės atrankos nugalėtoju tapo Gabrielius Zajac @gabrielius.zajac , kuris jau netrukus atstovaus Lietuvai pasauliniame „Bocuse d’Or“ finale.

Tai, tik pradžia. Lietuvos gastronomija žengia į naują etapą.

Nuoširdus AČIŪ @bocusedorlithuania organizatoriams, tarptautinei komisijai ir visiems, kurie kūrė šią ypatingą šventę“, – rašo A. Meschino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų