REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norint sutaupyti pinigų nėra būtina sekti nuolaidų maratonus parduotuvėse. Šių paprastų, tačiau efektyvių patarimų dėka, jūs galėsite paprasčiau ir ilgiau išsaugoti maisto produktus, kuriuos įsigijote už savo sunkiai uždirbtus pinigus.

Norint sutaupyti pinigų nėra būtina sekti nuolaidų maratonus parduotuvėse. Šių paprastų, tačiau efektyvių patarimų dėka, jūs galėsite paprasčiau ir ilgiau išsaugoti maisto produktus, kuriuos įsigijote už savo sunkiai uždirbtus pinigus.

REKLAMA

Pirkdami maisto produktus tikimės, kad švieži ir skanūs jie išliks kuo ilgesnį laiką. Tam, kad maistas toks ir išliktų, būtina juo reikiamai ir rūpintis.

Greičiausiai bet kuris žmogus ilgai negalvojęs, norėdamas produkto egzistavimo laiką prailginti, jį deda į šaldytuvą. Tačiau tai gali būti klaida. Šeši produktai, kuriems šaldytuvas – ne vieta.

Šie produktai: pomidorai, bananai, česnakai, bulvės, svogūnai, duona

Sužinokite, kaip juos apsaugoti. 

1. Apvyniojus bananų kekės pagrindą maistine plėvele, jūs prailginsite vaisių šviežumą 3-5 dienoms.

REKLAMA
REKLAMA

2. Svogūnas pėdkelnėse išsilaikys net iki 8 mėnesių.

3. Tam, kad sūris nedžiūtų, sutepkite šviežią produktą aliejumi.

4. Tam, kad bulvės nepradėtų dygti, sudėkite jas kartu su obuoliais.

5. Laikyti grybus geriau popieriniame, negu plastikiniame paketuose.

6. Pieną laikykite pagrindinėje šaldytuvo dalyje, o ne durelėse, kur temperatūra yra aukštesnė.

REKLAMA

7. Jeigu koks nors produktas pasidengė pelėsiu, ir tenka jį išmesti, nepatingėkite išplauti ir dezinfekuoti šaldytuvą. Jeigu to neatliksite, pelėsis gali persimesti ir ant kitų produktų.

8. Suvyniokite salotos lapą į foliją – taip jis ilgiau išliks traškus.

9. Nupjautą plastikinio butelio kakliuką su atsidarančiu kamšteliu galima lengvai pritaikyti savadarbiuose indeliuose biriems produktams laikyti.

10. Užpilkite braškes actu, vienu prie dešimties praskiestą vandeniu. Tuomet nupilkite vandenį, nuplaukite uogas šaltu vandeniu ir pastatykite į šaldytuvą. Po tokios paprastos procedūros uogos galės išsilaikyti mažne dviem savaitėmis ilgiau. Acto ir vandens mišinys turėtų gautis pakankamai silpnas, kad nesijaustų jo skonio.

REKLAMA
REKLAMA

11. Kiaušinius geriausiai būtų saugoti šaldytuvo viduryje. Taip jie galės išlikti tinkami vartojimui 3-4 savaitėmis ilgiau, nei nurodoma pakuotėje.

12. Užšaldyti galima gerokai daugiau produktų, negu mes pripratę – tai taip pat puikus būdas juos išsaugoti. Duona, pyragai, dauguma vaisių ir daržovių – visa tai puikiausiai saugosi užšaldytoje būsenoje. Tik prieš užšaldymą nepamirškite sudėti produktus į specialius paketus ar konteinerius.

13. Norėdami grąžinti šviežumą juodai duonai, patrinkite ją ledo gabalėliu, o tuomet įdėkite į jau įkaitintą orkaitę dvylikai minučių.

14. Neišsprogusių popkorno žirnelių bus mažiau, jeigu juos išbersite į dubenį ir į mikrobangų krosnelę dėsite tik uždengę lėkšte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. Laikykite mažiausiai šviežius produktus arčiau durelių, kad galėtumėte matyti, ką reiktų suvalgyti greičiau.

16. Pomidorus derėtų laikyti kambario temperatūroje, o ne šaldytuve.

17. Sūrį laikykite šilčiausioje šaldytuvo dalyje – daržovių skyriuje, pavyzdžiui.

18. Ir galiausiai: prisiminkite, kad galiojimo data ant pakuotės dažniau turi santykį su produkto kokybe, negu su galimybe jį vartoti. Jeigu obuolius laikyti taisyklingai, tai juos išlaikyti galima ir visus metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų