REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje sparčiai populiarėja moduliniai namai. Tokio tipo pastatai pastatomi labai greitai, o daliai jų nė nereikia statybos leidimo. Plačiau apie juos domėjosi laidos „Penkių žvaigždučių būstas“ komanda.

Lietuvoje sparčiai populiarėja moduliniai namai. Tokio tipo pastatai pastatomi labai greitai, o daliai jų nė nereikia statybos leidimo. Plačiau apie juos domėjosi laidos „Penkių žvaigždučių būstas“ komanda.

REKLAMA

„Moduliniai namai gaminami pradedant jų elementais. Elementai gaminami gamykloje ant tam tikrų stalų. Pagaminamos sienos, grindų elementai, stogo elementai ir po to šie moduliai surenkami į 3D modulius ir prasideda jų apdaila – daromos instaliacijos, komunikacijos. Tada montuojami baldai, visi vidaus inžineriniai tinklai ir modulis tikrinamas, paruošiamas išvežti klientui“, – laidoje pasakojo UAB „Resta ES“ vadovas Donatas Javaišis.

Pasak D. Javaišio, iš modulio gali būti statomi tiek gyvenamosios paskirties, tiek komercinės paskirties pastatai. Lietuvoje ši statybos rūšis dar tik populiarėja. Lietuviai dažniausiai nori įsigyti sodyboms, sodams skirtus poilsinius pastatus.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenamiesiems namams yra reikalingas šiek tiek ilgesnis projektavimo laikas, tai tas užtruks. Bet aš manau, kad metų dvejų bėgyje ši statybos rūšis labai išpopuliarės. Jau dabar turime daug užklausimų tiek iš privačių asmenų, kurie projektuojasi sau namus, tiek iš vystytojų, kurie iš modulinių pastatų nori statyti atskiras gyvenvietes“, – tikino D. Javaišis.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, moduliniai namai turi labai daug privalumų. Vienas jų – tai, kad užsakovas gauna jau įrengtą namą su visa apdaila. Modulinius namus galima pristatyti jau ir su baldais, ir net paklotomis lovomis.

„Klientas daug mažiau rūpinasi to namo komplektacija. Pagrindinė jo užduotis yra sutarties pasirašymo momentu numatyti viską, ko jis nori, o toliau tuo jau viskuo rūpinasi mūsų komanda“, – pasakojo „Resta ES“ vadovas.

Tiesa, ar moduliniam pastatui reikės leidimo priklauso nuo jo paskirties. Jei statinys gyvenamosios paskirties, tuomet reikia rengti projektą, kad namas atitiktų tam tikrą energetinio efektyvumo klasę. O jei jis skirtas poilsiui ar patenka į kitų nesudėtingųjų pastatų kategoriją, tuomet leidimo nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

„Modulinis namas yra toks pats namas kaip ir bet koks kitas ir visos tokios inžinerinės sistemos, kokių pageidauja užsakovas, arba tokios, kurios numatytos projekte, yra laisvai integruojamos ir sumontuojamos. Mūsų gamybos pajėgumai leidžia daryti 20-30 modulinių namų per mėnesį. Viskas priklauso nuo projekto sudėtingumo ir nuo medžiagiškumo. Jeigu tai yra mūsų standartinės medžiagos, mūsų standartiniai projektai, tai mes namą pagaminame per 6-8 savaites“, – teigė D. Javaišis.

Daugiau informacijos apie modulinius namus galite išgirsti vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Penkių žvaigždučių būstas“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų