REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio savivaldybę vėl krečia STT. Po dviejų metų pertraukos pareigūnai įtarimus kyšininkavimu vėl pateikė miesto metrui Ryčiui Mykolui Račkauskui – šįkart miesto galva įtariamas trijų tūkstančių eurų kyšio ėmimu mainais už didesnę savivaldybės paramą krepšinio klubui „Lietkabelis”.

Panevėžio savivaldybę vėl krečia STT. Po dviejų metų pertraukos pareigūnai įtarimus kyšininkavimu vėl pateikė miesto metrui Ryčiui Mykolui Račkauskui – šįkart miesto galva įtariamas trijų tūkstančių eurų kyšio ėmimu mainais už didesnę savivaldybės paramą krepšinio klubui „Lietkabelis”.

REKLAMA

Aukštaitijos sostinės merui Ryčiui Mykolui Račkauskui ankstus pirmadienio rytas prasidėjo pareigūnų vizitu į namus.

Nekviesti svečiai merą atlydėjo ir iki savivaldybės. Čia visas desantas pareigūnų ėmė krėsti kabinetą po kabineto.

„Jie visada į namus ateina nuo ankstyvo ryto. Taip mes atvažiavom į savivaldybę“, – sako Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas.

„Meras atvyko į darbą su svečiais, pabuvo apie valandą ir išėjo kartu“, – pasakoja mero sekretorė Raimonda Sereikė.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnus domino ne tik miesto meras. Maždaug po valandos pokalbio Ryčio Mykolo Račkausko kabinete į apklausą STT būstinėje kartu iškviesta ir mero patarėja Gintarė Maskoliūnienė.

REKLAMA

„Išgirdau gandus, kad yra pareigūnai pas merą ir administracijos direktorių“, – teigia vicemeras Valdemaras Jakštas.

Krėsti kabineto STT pareigūnai užsuko ir pas adminstracijos direktorių Tomą Jukną. Šis komentuoti taip pat nieko nenori.

„Negaliu nieko komentuoti, nes pasirašęs nekomentuoti. Pareigūnus domina šiuo atveju viskas, visa veikla savivaldybės“, – kalbėjo administracijos direktorius Tomas Jukna.

Po pietų į spaudos konferenciją žurnalistus sukvietusi prokuratūra pagaliau paskelbia, kad Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas įtariamas kyšio ėmimu iš vieno miesto sporto klubo vadovų, tad jam pareikšti įtarimai prekyba poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien merui pareikšti įtarimai ir pradėtas tyrimas dėl prekybos poveikiu. Meras sulaikytas, apklaustas įtariamuoju, parašytas pasižadėjimas neišvykti, draudžiama eiti į darbą, nušalinamas nuo pareigų“, – kalbėjo Panevėžio apygardos vyriausioji prokurorė Nida Grunckienė.

„Turima duomenų pagrįstai įtarti, kad susitarė su prezidentu priimti kelių tūkst eurų kyši, žadėdamas paveikti savivaldybės darbuotojus“, – sako Panevėžio STT viršininkas Žydrūnas Krampalcas.

Meras naujų kyšininkavimo kaltinimų kratosi, nors neneigia pokalbių su „Lietkabelio“ krepšinio klubo prezidentu Alvydu Bieliausku turėjęs ir ne vieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, apie kokį kyši eina kalba, jokių kyšių neimu ir neėmiau. Tai laukiam, kol patiems bus aiškiau. Nežinau, matyt, bliūkšta anie reikalai, reikia kažko naujo. Kito paaiškinimo neturiu“, – pasakoja R. M. Račkauskas.

„3000 tūkst. eurų. Susitarė priimti, kaip ir minėjau“, – teigia Ž. Krampalcas.

„Pažįstamas žmogus, be abejo, būnam rungtynėse, susitinkam, kaip sirgalius ateinu į rungtynes, bet mieste klubų daug. Tos paramos reikia įvairios ir pastoviai. Turbūt, kad kalbėjomės su prezidentu ir klubo direktorium labai aktyviai visada, kiekvienais metais visi klubai rašo paraiškas“, – kalbėjo R. M. Račkauskas.

REKLAMA

Kol vyko spaudos konferencija, Panevėžio apylinkės teismas priėmė sprendimą šio miesto merą nušalinti nuo pareigų – jis vėl negalės rodytis savivaldybėje mėnesį.

Nemalonumai su teisėsauga Panevėžio merui ne naujiena. Šiuo metu Šiaulių apygardos teismas nagrinėja miesto vadovo baudžiamają bylą dėl piktnaudžiavimo, kur Rytis Mykolas Račkauskas kaltinamas per patarėją davęs neteisėtus nurodymus savivaldybės tarnautojams, siekdamas, kad viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų konkursų, organizuojamų savivaldybės, laimėtoja taptų su verslininku Vaupšu susijusi reklamos įmonė.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų merui Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

Teisėsauga skaičiuoja, kad Panevėžio miesto savivaldybė patyrė mažiausiai 5 tūkst. eurų žalą, kai galbūt už tokias asmeniškai suteiktas paslaugas nepagrįstai buvo sumokėta miesto biudžeto lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų