Šį penktadienį, Vilniuje, atidaroma naujos koncepcijos prekyvietė, kuri savo įranga prilygs parduotuvei, o kainomis ir galimybe ragauti bei derėtis – turgui. Naujoji Verkių turgumi pavadinta 1400 kv. m maisto produktų prekyvietė įsikūrė „Ogmios mieste“, Šeimos aikštėje.
Pasak Verkių turgaus operatorės - bendrovės „Agricola“ – direktorės Vilmos Borkertaitės, ši po stogu esanti prekyvietė sudarys sąlygas pirkėjams apsipirkti netrukdomiems šalčio, lietaus ar sniego, pasiūlys tvarkingą ir estetišką aplinką bei artimą ir lankstų kontaktą su pardavėjais.
„Kviesdami maisto produktų tiekėjus, daugiausia dėmesio kreipėme į produktų kokybę ir išskirtinumą, be to, visiems prekiautojams suteikėme modernią vieningo stiliaus įrangą. Ateityje turime planų išplėsti turgų naujomis produktų kategorijomis bei padėti pardavėjams pristatyti pirkėjams savo produktų kilmę, gamybos procesus“, - sakė Vilma Borkertaitė.
Verkių turgaus žalios mėsos skyriuje pirkėjai galės rasti ne tik įprastos kiaulienos, jautienos, veršienos bei vištienos, bet ir triušienos, žvėrienos ir net egzotiškos strutienos. Žuvies skyrius yra įrengtas stiklu atskirtoje patalpoje ir aprūpintas modernia vėdinimo sistema, neleidžiančia plisti specifiniam žuvies kvapui visoje prekyvietės erdvėje.
Duonos ir konditerijos skyrius pasiūlys ne tik ekologiškų, bet ir išskirtinių mažųjų Lietuvos kepyklų gaminių, gruziniškos duonos, taip pat čia veiks nedidelė kepyklėlė.
„Ogmios Miestas“, kurio bendras plotas užima 23 ha, yra įsikūręs tarp Žirmūnų, Lakūnų, Verkių ir Lukšio g. Šioje nuo 1993 m. bendrovės valdomoje teritorijoje yra per 100 tūkst. kv. m komercinio ploto ir šiuo metu veikia per 400 įvairių įmonių.