2009 m. sausio–balandžio mėnesiais Ukrainoje jautienos ir kiaulienos gamyba sumažėjo 42 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.
Ukrainos statistikos komiteto duomenimis, analizuojamu laikotarpiu jautienos ir veršienos (šviežios arba atšaldytos) buvo pagaminta 21,3 tūkst. t arba 41,6 proc. mažiau, lyginant su 2008 m. tuo pačiu laikotarpiu (36,5 tūkst. t). 2009 m. balandį buvo pagaminta 6,1 tūkst. t – 0,7 tūkst. t daugiau nei 2009 m. kovą.
Kiaulienos (šviežios arba atšaldytos) 2009 m. analogišku laikotarpiu buvo pagaminta 29,2 tūkst. t arba 41,5 proc. mažiau, lyginant su 2008 m. tuo pačiu laikotarpiu (49,9 tūkst. t), o balandžį – 8 tūkst. t – 0,7 tūkst. t daugiau, lyginant su kovu.
2009 m. sausio – balandžio mėnesiais dešrų gamyba sumažėjo 18,4 proc. – iki 83,3 tūkst. t (2008 m. – 102,1 tūkst. t). Balandį dešrų buvo pagaminta 22,1 tūkst. t arba 1,4 tūkst. t daugiau, lyginant su kovu.