Sostinės turguose apsilankę pirkėjai dažnai pasuka prie ekologiška žemė ūkio produkcija prekiaujančių ūkininkų prekystalių.
Halės turguje netrūksta pirkėjų prie Raseinių rajone ūkininkaujančios Irenos Žilėnienės atvežtų daržovių, rūkytų mėsos gaminių. Nuolatiniai pirkėjai žino, kad perka be pašalinių priemaišų, sveiką produkciją. Tiesa, čia tiek daržovės, tiek mėsos gaminiai kainuoja dviem trimis litais brangiau.
Žinoma, negalima peikti ir kitų žemdirbių atvežtų produktų. Į rinką šie produktai patenka jau patikrinti maisto saugos laboratorijose, kokybės parametrai atitinka reikiamus reikalavimus.
Gilėjant rudeniui į centrines Kalvarijų ir Halės turgavietes iš aplinkinių rajonų ūkininkai daugiau atveža savo laukuose išaugintų daržovių, taip pat pieno ir mėsos gaminių.
Nebrangios šiais metais bulvės, jų kilogramas kainuoja iki 1,5 lito, o smulkesniųjų - apie 1 litą. Už salotų kilogramą prašo 4-4,5 lito, už ridikėlių ryšulėlį - 1,5 lito, krapų - 1-1,5 lito. Turguose gausu obuolių, kriaušių, slyvų.
Nemažai turguose grybų - daugiausiai gudukų, šilbaravykių, žaliuokių. Daug spanguolių, kurių litras kainuoja 6-7 litus.
Jau kelinta savaitė nekinta šviežios mėsos kainos, šiek tiek pabrango kai kurie rūkyti mėsos gaminiai. Kiaulienos kumpio kilogramas kainuoja 12-13 litų, jautienos - 16-18 litų. Šviežių kiaulienos šonkaulių kilogramą parduoda už 9-10 litų, įvairūs mėsos subproduktai kainuoja po 4-5 litus už kilogramą. Už rūkytų lašinių kilogramą prašo 10 ir net daugiau litų.
Turguose varškės kilogramas - 10-14 litų, riebus varškės sūris - 15 litų, grietinės indelis - 5 litai. Bitininkai medaus kilogramą siūlo po 15-17 litų.
Tradiciškai spalis - medelių sodinimo metas, todėl turguose daug vaismedžių ir vaiskrūmių.