REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orams skelbiant apie artėjančio pavasario pradžią, lietuviai vis dažniau renkasi šviežius vaisius ir daržoves. Iš daržovių populiariausi buvo špinatai, avokadai, agurkai bei pomidorai, o iš vaisių - kriaušės, bananai, apelsinai bei obuoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant pastarųjų keleto savaičių „Iki“ tinklo šviežių vaisių pardavimus, paaiškėjo, kad šiemet populiariausios – kriaušės. Jų parduota net keturis kartus daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Kriaušės šį sezoną ypač populiarios ir dėl gausaus derliaus, rūšių įvairovės bei patrauklios kainos. Pirkėjai rinkosi ir kitus, jau seniai visų pamėgtus vaisius: bananų parduota 50 proc., apelsinų – 30 proc., o obuolių – 20 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

REKLAMA

„Šylant orams, pastebėjome, kad pirkėjai vis dažniau renkasi šviežius vaisius ir daržoves. Norėdami, kad mūsų pirkėjai valgytų tik šviežius produktus, neseniai „Iki“ tinklo parduotuvėse pradėjome pavasarišką šviežumo kampaniją, kuria siekiame, kad mūsų pirkėjai valgytų tik šviežius vaisius ir daržoves, o jeigu pirkėjai neliks patenkinti jų kokybe – galės juos atnešti atgal į parduotuvę ir mes grąžinsime jiems sumokėtus pinigus“, – teigia „Iki“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis. Pardavimai rodo, kad šiemet lietuviai ypač pamėgo špinatus bei avokadus ir savo virtuvėje juos naudoja vis dažniau. Špinatų per pastarąsias keletą savaičių parduota net 160 proc., avokadų – 52 proc. daugiau nei pernai palyginamuoju laikotarpiu. Kaip visuomet, tarp populiariausių daržovių išliko agurkai bei pomidorai – agurkų parduota perpus, o pomidorų – penktadaliu daugiau nei pernai palyginamuoju laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

Šviežių vaisių ir daržovių svarbą akcentuoja ir mitybos specialistai. Jų teigimu, renkantis vaisius ir daržoves, ne mažiau svarbu, kad jie būtų švieži, nepradėję gesti, nes kitu atveju jie bus praradę vertingus vitaminus ir nebus naudingi.

Vaisiai ir daržovės turi sudaryti didžiąją mūsų kasdienio maisto raciono dalį. Taip pat labai svarbu rinktis gerai išsilaikiusias daržoves ir vaisius, nes apgedusiuose, papuvusiuose ar supelijusiuose produktuose yra daugybė toksinų ir kancerogeninių medžiagų, kurios gali pakenkti mūsų sveikatai“, – teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kuprienė.

Pasak jos, klaidinga manyti, jog nupjovus supuvusią ar supelijusią dalį, pašalinami toksinai. Jų sporos jau būna pasklidusios po visą vaisių ar daržovę ir žmonės juos suvartoja taip keldami pavojų savo sveikatai. Taigi, turėtume rinktis tik šviežius, sveikai atrodančius vaisius ir daržoves.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų