„Mantinga“ suplonino fasavimui naudojamą plėvelę: saugos gamtą ir mažins sąnaudas

Po metus trukusių bandymų, duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių įmonė „Mantinga“ iki šiol naudotą 30 mikronų plėvelę pakeičia plonesne – 25 mikronų. Šis sprendimas leidžia ne tik sunaudoti 18 proc. mažiau plėvelės gaminiams, bet ir sumažinti sąnaudas.

„Mantinga“ visais laikais siekė tobulinti procesus ir iki šiol sėkmingai diegia naujoves gamybos grandyje. Laikomės požiūrio, kad gamybą greitinantys sprendimai turi būti ne tik inovatyvūs, bet tuo pačiu ir tvarūs bei draugiški gamtai“, – teigia bendrovės generalinis direktorius Mantas Agentas.

Gaminiai, kuriems naudojama plonesnė plėvelė, pirkėjus pasiekė liepos pabaigoje. Skaičiuojama, kad šis sprendimas per metus leis sunaudoti 2700 kg mažiau plėvelės.

Pandemija pakoregavo klientų poreikius: išaugo fasuotų gaminių pardavimai, atitinkamai ir plėvelės sunaudojimas. Perėjimas prie plonesnės plėvelės leidžia mums sumažinti ir sąnaudas. „Mantinga“ ir toliau atlieka bandymus su daugiau plėvelių, kurias taip pat ketinama ploninti.

Įmonės gaminamos produkcijos pakuotė nuolatos tobulinama, ieškoma alternatyvos, kad visa pakuotė būtų perdirbama. Iki 2030 metų planuojama, kad visa naudojama pakuotė bus 100 proc. perdirbama.

Taip pat įmonė yra sumažinusi plastikinių kibirų skaičius, padažai pradėti gaminti ir vietoje pilstyti į daugkartines talpas. Sudaryti susitarimai dėl panaudotų plastikinių palečių perdirbimo. Gamyklose naudojama 100 proc. iš atsinaujinančių šaltinių gaminama elektros energija.


Rašyti komentarą...
L
Lietuvis
2021-07-29 13:39:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
Sanaudos mazeja , bet kainos dideja
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų