• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl N. Kiuberis nesivadina kavos ekspertu

Vienas kavinių „Coffee Inn“ tinklų įkūrėjų Nidas Kiuberis „Žinių radijui“ sakė, kad jam kelia didelę šypseną, kai žmonės save vadina kavos ekspertais, nes kava yra neišsemiamas žinių ir patirčių okeanas. „Žmonės daugiausia mato tik galutinį produktą – tik brandą, kažkokį pavadinimą, ir viskas, bet jie nežino, kas už to stovi, kad už to stovi žmonės, kad jie kažkur tą rankomis renka, augina, yra geresnė arba blogesnė auginimo praktika, nuo to priklauso skonis, tada atsiranda tarpininkų vaidmuo, ar jie moka elgtis su tuo, paskui skrudintojų lygis, ar jie tą kavą moka gerai išskrudinti“,- laidoje „Ačiū, kad atėjote“ sakė N. Kiuberis. Jis pats sakė taip pat nesivadina kavos ekspertu, nes iki to yra labai ilgas kelias. „Dar daug kas keisis, kinta požiūris į kavą, žinios ir supratimas, man atrodo, kad tai dar tik kelionės pradžia“, - kalbėjo N. Kiuberis. Anot jo, kavos rinkoje tik dabar vyksta didysis virsmas, nes iki šiol galutinis vartotojas neturėjo supratimo, iš kur atėjo kava, kas ją augino, kodėl ji yra būtent tokio skonio. „Absoliučioje daugumoje šalių, kuriose auga kava, eksportuojama visa, kas geriausia, o kas blogiausia, liekanos, lieka vidaus rinkoje. Todėl yra labai blogos sąlygos lavinti kavos gerėjus vietoje, tačiau virsmas vyksta – ir ten (kavą auginančiose šalyse) kuriasi vadinamosios trečios bangos kavinės. Atsiranda žmonių, kurie supranta, kad kaip tu gali savo tautai nepateikti braškių, kurias augini savo lysvėje“,- teigė N. Kiuberis.

Vienas kavinių „Coffee Inn“ tinklų įkūrėjų Nidas Kiuberis „Žinių radijui“ sakė, kad jam kelia didelę šypseną, kai žmonės save vadina kavos ekspertais, nes kava yra neišsemiamas žinių ir patirčių okeanas. „Žmonės daugiausia mato tik galutinį produktą – tik brandą, kažkokį pavadinimą, ir viskas, bet jie nežino, kas už to stovi, kad už to stovi žmonės, kad jie kažkur tą rankomis renka, augina, yra geresnė arba blogesnė auginimo praktika, nuo to priklauso skonis, tada atsiranda tarpininkų vaidmuo, ar jie moka elgtis su tuo, paskui skrudintojų lygis, ar jie tą kavą moka gerai išskrudinti“,- laidoje „Ačiū, kad atėjote“ sakė N. Kiuberis. Jis pats sakė taip pat nesivadina kavos ekspertu, nes iki to yra labai ilgas kelias. „Dar daug kas keisis, kinta požiūris į kavą, žinios ir supratimas, man atrodo, kad tai dar tik kelionės pradžia“, - kalbėjo N. Kiuberis. Anot jo, kavos rinkoje tik dabar vyksta didysis virsmas, nes iki šiol galutinis vartotojas neturėjo supratimo, iš kur atėjo kava, kas ją augino, kodėl ji yra būtent tokio skonio. „Absoliučioje daugumoje šalių, kuriose auga kava, eksportuojama visa, kas geriausia, o kas blogiausia, liekanos, lieka vidaus rinkoje. Todėl yra labai blogos sąlygos lavinti kavos gerėjus vietoje, tačiau virsmas vyksta – ir ten (kavą auginančiose šalyse) kuriasi vadinamosios trečios bangos kavinės. Atsiranda žmonių, kurie supranta, kad kaip tu gali savo tautai nepateikti braškių, kurias augini savo lysvėje“,- teigė N. Kiuberis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų