Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du Talino restoranai – „NOA Chef's Hall“ ir „180° by Matthias Diether“ – pirmieji Estijoje pelnė prestižines „Michelin“ žvaigždes, o Estija pirmoji iš Baltijos valstybių pateko į šį išskirtinį bene geriausių restoranų pasaulyje gidą.

Du Talino restoranai – „NOA Chef's Hall“ ir „180° by Matthias Diether“ – pirmieji Estijoje pelnė prestižines „Michelin“ žvaigždes, o Estija pirmoji iš Baltijos valstybių pateko į šį išskirtinį bene geriausių restoranų pasaulyje gidą.

REKLAMA

Iš viso „Michelin“ gido „Estija“ pirmajame leidime – 31 restoranas, iš jų du gavo po vieną „Michelin“ žvaigždę, penki restoranai pelnė „Bib Gourmand“ apdovanojimą, o dar du – žaliąją „Michelin“ žvaigždę už atsidavimą tradicinei gastronomijai.

Talino kruizinių laivų terminale trečiadienį įvyko pirmoji „Michelin“ išskirtinio dėmesio sulaukusių Estijos restoranų ir jų atstovų apdovanojimo ceremonija. Ekspertai vertino patiekalų sudedamųjų dalių kokybę, skonių pusiausvyrą, vyrėjo kulinarinius įgūdžius ir įvairių kulinarinių technikų naudojimo meistriškumą, taip pat jo asmeninį braižą, atsispindintį valgiaraštyje.

„Bib Gourmand“ apdovanojimas, žymintis „Michelin“ gido atrinktus restoranus dėl puikaus kainos ir kokybės santykio, skirtas „Noa“, „Harg“, „Mantel ja Korsten“ ir „Lore Bistro“ Taline bei „Fellin“ Viljandyje.

Dviem restoranams buvo suteikta „Michelin“ žalioji žvaigždutė už jų tvarumą – „Pohjaka Manor“ Maekuloje ir „Fotografiska“ Taline.

Be to, skirti trys specialūs prizai talentingiausiais ir perspektyviausiais pripažintiems restoranų virtuvių specialistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų