Atsakė pasiilgusiems šviežių daržovių: geriau lietuviškos ar atvežtinės?

Išsiilgę šviežumo žmonės šluoja parduotuvėse daržovių lentynas. Ypač – lietuviškas. Tačiau ar iš tiesų mūsų vietinės daržovės nurungia atvežtines?

Paklausti, kas svarbiausia renkantis daržoves, žmonės atvirauja, kad jiems svarbu, kad daržovės būtų lietuviškos, kai kurie sako, kad geriau mažiau, bet skaniau.

„Labai žiūriu, kad gerai atrodytų, kad gera kaina būtų. Svarbiausi mano kriterijai“, – atviravo pirkėja.

(14 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Daržovių pasiūla parduotuvėje ir turguje

„Jeigu salotos gražios nelietuviškos, tai pirksiu nelietuviškas“, – sako kita pirkėja.

„Aišku, kad noriu labiau lietuviškų. Kažkaip labiau pasitikiu. Plius dar kažkoks dar jausmas patriotizmo prisideda“, – kalbėjo moteris.

Lietuviškų daržovių pardavimai auga kaip ant mielių. Bent taip tvirtina prekybininkai.

„Per pirmuosius du šių metų mėnesius parduodame daugiau lietuviškų daržovių nei praėjusiais metais ir pardavimai yra išaugę apie 10 procentų. Taip pat pastebime labai smagią tendenciją, kad net 55 procentais daugiau pirkėjų renkasi būtent lietuviškas daržoves. Pardavimų augimą fiksavome praktiškai visų lietuvišku daržovių kategorijose. Augo tiek bulvių, tiek morkų, burokėlių, lietuviškų salotų pardavimai“, – kalbėjo „Maximos“ atstovė Vilma Drulienė.

Prekybos centruose jau prasideda ir šviežių daržovių derlius. Jau galima rasti lietuviškų salotų, agurkų. Maždaug po mėnesio galėsime ragauti ir šviežius lietuviškus pomidorus.

REKLAMA

„Jų kaina visuomet, žinoma, būna aukštesnė negu kad vėliau jau esant gausesniam derliui, na, ten pavyzdžiui, birželio mėnesį, kai kaina tikrai krenta. Tai mūsų pirkėjui kaina yra labai svarbi. Tai čia tada jau lyginat kokį tą pomidorą pirkti, ar lietuvišką, ar atvežtinį, pirkėjas dažnai renkasi pagal kainą“, – komentavo „IKI“ atstovė Berta Čaikauskaitė.

Pirkėja, paklausta, ar negąsdina daržovių kaina, moteris kalbėjo: „Nu, tai ką gi, ne kiekvieną dieną perkam. Pasirodė tiktai, yra progos švęsti „biskutėlį“, tai jau nusiperkam. Ką darysi? Bet vis tiek lietuviškas.“

„Daugelis renkasi maisto produktus be sudėtinių, papildomų priedų, kuo natūralesnis kad būtų maistas ir vis tiek Lietuvoje augintas maistas dar siejasi su natūralesniu, sveikesniu pasirinkimu“, – pasakojo „Rimi“ atstovė Giedrė Buivydienė.


Rašyti komentarą...
s
senis
2019-03-12 18:44:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
šluoja reikia tur būt suprast kad pardavėjei nespėja dėt į lentynas prekių ,bet kai pažiūri į jas ridikėliai minkšti ,o kiti žalumynai atsiduoda pelėsiu kitaip sakant muliažas.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų