REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną mėnesį „Sodra“ skelbia, kokius gi atlyginimus Lietuvoje mokėjo įmonės, darbinančios daugiau nei 3 darbuotojus. Tarp įsitvirtinusių užsienio kompanijų sausio mėnesį į dešimtuką šoktelėjo ir „Maximos Grupė“, „Girteka“ bei Lietuvos olimpinis fondas.

Kiekvieną mėnesį „Sodra“ skelbia, kokius gi atlyginimus Lietuvoje mokėjo įmonės, darbinančios daugiau nei 3 darbuotojus. Tarp įsitvirtinusių užsienio kompanijų sausio mėnesį į dešimtuką šoktelėjo ir „Maximos Grupė“, „Girteka“ bei Lietuvos olimpinis fondas.

REKLAMA

10–oje vietoje, „Sodros“ duomenimis, atsidūrė „Lietuvos olimpinis fondas“. Aprašyme nurodyta, kad Fondas remia sportininkų, trenerių, kitų sporto specialistų gydymą ir reabilitaciją, teikia jiems kitą socialinę paramą, remia olimpinių sporto šakų federacijų programas ir svarbiausius sporto renginius, Lietuvos sportininkų pasirengimą ir dalyvavimą Olimpinėse žaidynėse. Šiuo metu fonde yra 4 darbuotojai. Būtent jų atlyginimų vidurkis sausį ir siekė 7523,70 Eur. Ankstesniais mėnesiais atlyginimų vidurkis svyruodavo apie 3 tūkst. eurų. Gali būti, kad šį pokyti vidurkyje lėmė tai, jog sausio mėnesį pareigas paliko fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas. Jam galėjo būti išmokėtina nemenka išeitinė. 

9–oje vietoje pagal didžiausius atlyginimus įsitaisė technologijų rinkos tyrimų bendrovės „GfK Retail and Technology Baltic“. Atlyginimų vidurkis šių metų sausį, „ant popieriaus“ siekė 7585,56 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

8–oje vietoje energetikos veikla užsiimanti „Energogrupė“. 4 darbuotojų atlyginimų vidurkis sausį siekė 7856,37 Eur. Šios įmonės atlyginimų vidurkis ganėtinai stabilus, praeitais metais visus dvyliką mėnesių viršijo 7 tūkst. eurų.

REKLAMA

7–oje vietoje, puikiai visiems žinoma įmonė – „Maxima Grupė“. Įmonė valdo visą prekybos verslą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje. 30 darbuotojų atlyginimų vidurkis „ant popieriaus“ sausį 8559,11 Eur. Dažniausiai šios įmonės atlyginimų vidurkis yra apie 3,5 tūkst. eurų. Primename, kad šio mėnesio pradžioje „Maxima grupės“ vadovu tapo Dalius Misiūnas, buvęs „Lietuvos energijos“ vadovas.

6–oje vietoje – užsienio gigantės padalinys „Google Lithuania“. 5 darbuotojų atlyginimų vidurkis sausį siekė 8624,13 Eur. Nors atlyginimų vidurkis šioje įmonėje kinta, jis nebūna mažesnis nei 4 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Lyderių algos – įspūdingos 

5–oje vietoje „NDX Energija“. Tai yra patronuojanti NDX grupės įmonė. Pati grupė užsiima investicine veikla, plėtoja portfelio įmones, įgyvendindama strategijas, nukreiptas į augimą ir aukščiausią veiklos efektyvumą. „Mums priklauso įmonės, užsiimančios maisto, kūdikių maisto bei naminių augintinių maisto verslais visoje Europoje“, – rašoma jų puslapyje. 11 darbuotojų atlyginimas sausį siekė 8917,68 Eur. Praeitais metais sausį atlyginimų vidurkis taip pat buvo itin šoktelėjęs, o likusiais metų mėnesiais buvo netoli 4 tūkst. eurų. Tikėtina, kad metų pradžioje yra išmokamos premijos.

4–oje vietoje atsidūrė gyvūnų mitybos ir sveikatos srityje veikianti įmonė „Biomin Lietuva“. Įmonė gamina pašarų priedus, premiksus ir teikia paslaugas, užtikrinančias gyvulininkystės produktyvumą. 4 darbuotojų atlyginimas sausį – 9846,34 Eur (neatskaičius mokesčių). Išskyrus gruodį ir sausį, šios įmonės atlyginimų vidurkis įprastai būna apie 3 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3–oje vietoje „ME Investicija“. Šiai įmonei priklauso daug antrinių įmonių, tarp jų visiems žinoma – „Girteka Logistics“. Teikiamos konsultacijų ir logistikos paslaugos. 35 darbuotojų atlyginimų vidurkis sausio mėnesį – 10443,49 Eur. Įprastai atlyginimų vidurkis šioje įmonėje neviršija 2,2 tūkst. eurų.

2–oje vietoje „Oracle East Central Europe Limited“ filialas . Tai oficialus „Oracle“ atstovas Lietuvoje, įmonė užsiima kompiuterių programinės įrangos kūrimu. 6 darbuotojų sausio mėnesio atlyginimų vidurkis – 11326,68 Eur. Atlyginimų vidurkis šioje įmonė kiekvieną mėnesį kinta, tačiau žemiau 4 tūkst. eurų ribos nenukrenta.

REKLAMA

Ir 1–ojoje vietoje atsidūrė uždaroji akcinė bendrovė „Icopal“. Tai danų firmos atstovai Lietuvoje. Įmonė užsiima bituminės stogo dangos ir statybinių medžiagų didmenine prekyba. 4 darbuotojų atlyginimų vidurkis sausį – 12905,09 Eur. Tai itin neįprasta, nes pažvelgus į praėjusius metus, atlyginimų vidurkis siekdavo apie 2 tūkst. eurų.

Analitikai ne kartą yra komentavę, kad įtakos atlyginimų vidurkiams turi tai, ar tą mėnesį buvo mokėtos, kokios nors premijos. Taip pat įtakos turi ir tai, ar buvo mokamos išeitinės, kam nors iš darbuotojų. Taip pat dažniau dešimtuke atsidurdavo ir užsienio bendrovių filialai Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų