REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norintys atšvęsti naujų mokslo metų pradžią rugsėjo 1 dieną užpildė miestų kavines ir restoranus, pastariesiems sugeneruodami nemenkas apyvartas. Prie to kažkiek prisidėjo ir draudimas šią dieną prekybos vietose pardavinėti alkoholį. Bet, pasak UAB „Amber Food“ rinkodaros vadovės Linos Nikonovaitės, 2007 metais priimtas draudimas rugsėjo 1 d. parduotuvėse neprekiauti alkoholiu nesudaro didžiosios pajamų dalies – daugiausia tą dieną nuperkama įvairių patiekalų ir desertų.

REKLAMA
REKLAMA

„Rugsėjo 1 dieną UAB „Amber Food“ valdomuose restoranuose kasmet pasiekiame didžiausią metų apyvartą – ji būna 3 kartus didesnė nei įprastą dieną. Tokia tendencija galioja mūsų restoranuose visoje Lietuvoje. Manau, kad alkoholio problema pernelyg sureikšminama, nes, kas nori švęsti namuose, svaigalais pasirūpina iš anksto. Mūsų restoranuose šią šventę šeimos ir studentai atšventė saikingai vartodami alkoholį, tačiau užsisakydami daugiau įvairių patiekalų bei desertų,“ – sako UAB „Amber Food“ restoranų tinklo rinkodaros vadovė L. Nikonovaitė.

REKLAMA

Pasak jos, rugsėjo 1 d. iš bendros visų restoranų apyvartos vidutiniškai alkoholis sudarė 17,6 proc, nealkoholiniai gėrimai – 16,3 proc. „Pagal turimus pirmadienio dienos apyvartos duomenis matome, kad daugiausiai mūsų restoranuose buvo užsakyta alaus ir sidro – 13,4 proc. nuo visos dienos apyvartos. Atitinkamai alkoholiniai kokteiliai sudaro 1 proc., stiprieji gėrimai -1,3 proc., vynas – 1,7 proc., - sako L. Nikonovaitė. – Įdomiausia tai, kad kad vaikams ir šeimoms skirtuose restoranuose ši tendencija buvo atvirkštinė: „Charlie Kids“ ir Vilniuje, Bernardinų sode įsikūrusioje „La crepe“ alkoholio buvo parduota apie 7 proc, o gaiviųjų gėrimų – apie 21 proc. Tai rodo, kad mūsų klientai yra socialiai atsakingi ir moka švęsti saikingai.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia L. Nikonovaitė, vienareikšmiškai didesnių restoranų pajamų ir klientų srautų tik su alkoholio pardavimo draudimu sieti neverta, nes rugsėjo pradžioje į didmiesčius suvažiuoja daug studijuoti susiruošusio jaunimo, kurie be didesnių kamščių gatvėse sudaro ir eiles baruose bei restoranuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų