REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai lapkritį gavusieji dideles šildymo sąskaitas dėl to turėtų kaltinti brangusį kurą ir šilumos punktų piržiūrėtojus. Tokias išvadas paskelbė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Ji taip pat teigia, kad bendrovė „Vilniaus energija“, perduodama šilumos punktus, neprisidėjo prie didesnio šilumos vartojimo 2011 lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos nuomone, tirtais atvejais palyginti 2010 ir 2011 m. lapkričio mėnesio šilumos suvartojimas padidėjo dėl prižiūrėtojų veiksmų, toliau situaciją tiria Energetikos inspekcija.

Komisija taip pat nustatė, kad sąskaitos už šildymą gyventojams gali būti skaičiuojamos tiksliau. t.y. sunaudotos šilumos duomenis reikėtų nurašyti kuo arčiau kalendorinės mėnesio pabaigos.  Jei pavyzdžiui, šilumos kaina sausį buvo mažesnė, o vasarį jau padidėjo, (šilumos kaina pagal teisės aktus yra perskaičiuojama kas mėnesį, kai sąskaita už sausį apskaičiuojama ne už visą kalendorinį mėnesį), tuomet jau vasarį už likusias sausio dienas žmogus turi mokėti didesnėmis kainomis. Jei vasarį kainos mažėtų, gyventojas už likusias sausio dienas mokėtų naujomis mažesnėmis kainomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų