REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas gali būti paskirtas dar einant pareigas šios kadencijos Vyriausybei, sako prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovas gali būti paskirtas dar einant pareigas šios kadencijos Vyriausybei, sako prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

„Kandidato yra ieškoma, potencialios kandidatūros yra derinamos su prezidentu. Gali būti kad VPT vadovo kandidatūra dar bus pateikta šios kadencijos premjero“, – BNS S. Skvernelio poziciją perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas. 

Tokios galimybės neatmetė ir G. Nausėda, kuris trečiadienį per spaudos konferenciją sakė, kad toks nepolitinio pobūdžio postas puikiausiai gali būti užpildytas ir paskutinį šios Vyriausybės darbo mėnesį. 

„Iš tikrųjų, jeigu paskyrimas yra ne politinio pobūdžio, o susijęs su kažkokia konkrečia reguliuojama veikla, nesvarbu ar tai būtų VPT, ar kažkokia kita valdžios institucija, tas sprendimas gali puikiausiai būti priimtas ir artimiausioje ateityje, tačiau priminsiu, kad tam reikia dviejų institucijų sutarimo“, – teigė šalies vadovas. 

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, būsimo VPT direktoriaus kandidatūra suderinta, ją žadama pateikti bei paskirti artimiausią savaitę.

Prezidentas pažymėjo, kad anksčiau yra buvę atvejų, kai jo ir premjero nuomonės dėl kandidatų išsiskyrė, tačiau sakė manantis, kad radus susitarimą, paskyrimas galės būti vykdomas, „nes tai yra normali politinė veikla“.

REKLAMA

VPT nuolatinio vadovo neturi metus laiko – nuo praėjusių metų spalio, kai iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Tarnybai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

G. Nausėda anksčiau yra sakęs, kad kandidato į tarnybos vadovus paieškos stringa, nes dėl nekonkurencingo apie 2 tūkst. eurų siekiančio atlyginimo sunku rasti į šią poziciją „konkurencingą žmogų“.

„Tai šiek tiek rėžia akis, kai žmogus uždirba 2 tūkst. eurų per mėnesį ir valdo 5 mlrd. eurų biudžetą (viešųjų pirkimų apimtis – BNS) per metus ir nuo jo sprendimų priklauso labai daug“, – yra teigęs prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu premjeras S. Skvernelis anksčiau yra sakęs, jog yra teikęs prezidentui ne vieną kandidatūrą, tačiau jos nebuvo priimtinos šalies vadovui, todėl paieškos yra tęsiamos.

Pagal įstatymą, VPT vadovą ketverių metų kadencijai skiria šalies prezidentas premjero teikimu. 

Naują centro dešinės koaliciją formuojančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiai Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis šią savaitę paragino kadenciją baigiančius valdančiuosius susilaikyti nuo naujų paskyrimų ir įdarbinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų