REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė daugiau informacijos apie kandidatų į Seimo narius turtą, pajamas ir interesus. Dviejų partijų, kurios pagal apklausas turėtų surinkti daugiausia balsų, lyderiai šiuo požiūriu gerokai skiriasi.

Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė daugiau informacijos apie kandidatų į Seimo narius turtą, pajamas ir interesus. Dviejų partijų, kurios pagal apklausas turėtų surinkti daugiausia balsų, lyderiai šiuo požiūriu gerokai skiriasi.

REKLAMA

Ramūnas Karbauskis yra deklaravęs 13,3 mln. eurų vertės privalomo registruoti turto. Be to, jo turimų vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių vertė yra beveik 10,2 mln. eurų.

Be kita ko, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis turi 838 tūkst. eurų piniginių lėšų.

Per praėjusius metus R. Karbauskis gavo 16,4 mln. eurų pajamų. Jo pajamos iš individualios žemės ūkio veiklos siekė 3,6 mln. eurų. Už praėjusių metų pajamas politikas sumokėti 1,7 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

LVŽS sąrašo pirmas numeris Saulius Skvernelis turi 135 tūkst. eurų vertės turto. Taip pat 93 tūkst eurų piniginių lėšų. Per praėjusius metus jis gavo 70,9 eurų pajamų ir sumokėjo 13,2 tūkst. eurų pajamų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis turi 204 tūkst. eurų vertės privalomo registruoti turto.

Jo turimų vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių vertė 1,3 mln. eurų. Taip pat politikas turi 5 tūkst. eurų piniginių lėšų.

REKLAMA

Per praėjusius metus G. Landsbergis gavo 50 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo 10 tūkst. eurų pajamų mokesčio.

Kaip ir LVŽS atveju, konservatorių rinkimų sąrašo viršuje yra ne partijos pirmininkas. Nepartinė Ingrida Šimonytė turi 164,5 tūkst. eurų vertės turto, taip pat kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų piniginių lėšų. Kita vertus, jis taip pat turi pasiskolinusi beveik 50 tūkst. eurų.

Per praėjusius metus I. Šimonytė gavo 54,5 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo 10,9 tūkst. eurų pajamų mokesčio.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Gintautas Paluckas turi 196 tūkst. eurų vertės turto. O jo turimų vertybinių popierių, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė – 80 tūkst. eurų. Piniginių lėšų jis turi 8 tūkst. eurų. Kita vertus, politikas yra pasiskolinęs 81 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusius metus G. Paluckas gavo 43,8 tūkst. eurų pajamų. Nuo jų turėtų sumokėti 8,7 tūkst. eurų mokesčių.

Antra LSDP sąraše – Rasa Budbergytė. Ji turi 117 tūkst. eurų vertės privalomo deklaruoti turto, taip pat 146,6 tūkst. eurų piniginių lėšų. Be to, politikė yra suteikusi beveik 174 tūkst. eurų paskolų, o pati nėra pasiskolinusi nė cento.

Per praėjusius metus R. Budbergytė gavo 51,8 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo 10,3 tūkst. eurų mokesčių.

Darbo partijos (DP) sąrašo lyderis Vigilijus Jukna turi 4,5 tūkst. eurų vertės privalomo deklaruoti turto ir 54 tūkst. eurų piniginių lėšų. Be to, jis yra paskolinęs 80 tūkst. eurų, o pats skolų neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusius metus jis gavo 76,3 tūkst. eurų pajamų. Jo individualios veiklos pajamos siekė 22,8 tūkst. eurų. Kandidatas turėjo sumokėti 11,1 tūkst. eurų mokesčių.

Antras DP sąraše – Valentinas Bukauskas. Jis deklaravo 153 tūkst. eurų turto ir 45,5 tūkst. eurų piniginių lėšų. Kita vertus, jis yra pasiskolinęs 30 tūkst. eurų.

Pernai jis gavo 45,3 tūkst. eurų, nuo kurių turėtų sumokti 8,8 tūkst. eurų mokesčio.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė deklaravo turinti 179 tūkst. eurų vertės turto ir beveik 76 tūkst. eurų piniginių lėšų. Ji taip pat yra pasiskolinusi 21 tūkst. eurų.

Pernai politikė gavo 53,8 tūkst. eurų pajamų. Nuo jų sumokėjo 10,1 tūkst. eurų mokesčių.

Antras Liberalų sąjūdžio sąraše yra Andrius Bagdonas. Jis turi 324,7 tūkst. eurų vertės turto ir 7 tūkst. eurų piniginių lėšų.

REKLAMA

Už praėjusius metus jis deklaravo 34,3 tūkst. eurų pajamų, o individualios veiklos pajamos sudarė 12 tūkst. eurų. Jo mokėtinų mokesčių suma – 3,3 tūkst. eurų.

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąrašo numeris vienas Remigijus Žemaitaitis turi 379,8 tūkst. eurų vertės privalomo deklaruoti turto. Jo turimų vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių vertė – 31,8 tūkst. eurų.

Be to, jis turi ir daugiau kaip 135 tūkst. eurų piniginių lėšų. Antra vertus politikas yra pasiskolinęs 218,6 tūkst. eurų. Pernai politikas gavo 81,5 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo 11,7 tūkst. eurų mokesčių.

Antru numeriu sąraše esantis Artūras Zuokas turi beveik 113 tūkst. eurų vertės privalomo registruoti turto.

REKLAMA

Tačiau jo turimų vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių vertė siekia 1,26 mln. eurų. Politikas taip pat turi 9 tūkst. eurų piniginių lėšų, yra suteikęs 180 tūkst. eurų paskolų ir pats pasiskolinęs 254,9 tūkst. eurų.

Pernai A. Zuokas uždirbo 89,1 tūkst. eurų ir sumokėjo 15,1 tūkst. eurų mokesčių.

Laisvės partijos sąrašo vedlė Aušrinė Armonaitė neturi jokio privalomo registruoti turto (pvz., NT arba transporto priemonių). Tačiau turi 12 tūkst. eurų piniginių lėšų.

Pernai politikė gavo 40,9 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo 7,8 tūkst. eurų mokesčių.

Jos kolega Tomas Vytautas Raskevičius turi 800 eurų vertės privalomo registruoti turto ir 8,5 tūkst. eurų piniginių lėšų. Pernai jis gavo 35,9 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo per 6 tūkst. eurų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga rinkimų sąraše pirmu numeriu yra įrašiusi Zbignevą Jedinskij. Jis turi 43,4 tūkst. eurų vertės privalomo registruoti turto ir 30 tūkst. eurų piniginių lėšų. Be to, jis yra paskolinęs 23 tūkst. eurų.

Pernai politikas gavo 42,7 tūkst. eurų pajamų ir sumokėo 8,5 tūkst. eurų mokesčių.

Jo sąrašo kolegė Irina Rozova turi 44,5 tūkst. eurų vertės turto ir 25 tūkst. eurų piniginių lėšų. Ji taip pat yra pasiskolinusi 17,2 tūkst. eurų.

Pernai kandidatė gavo 42,5 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo 8,4 tūkst. eurų mokesčių.

Į Seimą kandidatuoja 22 milijonieriai

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, padalinus bendrą 1755 kandidatų turto sumą (privalomas registruoti turtas, vertybiniai popieriai, meno kūriniai, juvelyriniai dirbiniai ir piniginės lėšos) ir išvedus vidurkį, išeitų, kad vidutiniškai vienas į Seimą kandidatuojantis asmuo disponuoja beveik 147 tūkst. eurų turtu

REKLAMA

Didžiausia kandidatų turto suma (neatsižvelgiant į gautas ir suteiktas paskolas) disponuoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (45 214 196 eurai). Antroje vietoje – Darbo partija, kurios kandidatų bendra turto suma sudaro 32 593 478 eurus. Trečioje vietoje pagal bendrą kandidatų turimo turto sumą yra Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, disponuojantys 20 867 219 eurų turtu. 

Mažiausiai turto deklaravo Lietuvos liaudies partijos kandidatai, jie bendrai sudėjus disponuoja 2 324 103 eurų turtu. „Drąsos kelias“ politinės partijos kandidatų turtas siekia 3 586 913 eurų. Kartų solidarumo sąjunga – Santalka Lietuvai kandidatai deklaravo disponuojantys 4 249 568 eurų turtu. 

REKLAMA

VRK duomenimis, šiemet dėl Seimo nario kėdžių kovos 22 milijonieriai. 

3 turtingiausi kandidatai yra Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąraše. 

Po du milijonierius savo gretose turi: Darbo partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija ir partija „Lietuva – visų“. 

Po vieną milijonierių turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga, partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Kartų solidarumo sąjunga – Santalka Lietuvai. 

Dar du, daugiau nei milijono eurų turtu disponuojantys kandidatai, yra išsikėlę patys.  

Skaičiuojant turto, vertybių ir piniginių lėšų sumas (neskaitant suteiktų ir gautų paskolų) daugiausiai turto turintis kandidatas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Jo nurodyta turto suma siekia 24 338 530 eurų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antroje šio sąrašo vietoje – Darbo partijos kandidatų sąraše esantis Antanas Guoga. Jis VRK nurodė, kad disponuoja 17 326 796 eurų turtu. 

Trečias sąraše – Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas, kurio deklaracijose – 6 922 083 eurai. 

VRK duomenimis, 93 kandidatai į Seimo narius nurodė neturintys jokio turto. 

Skaičiuojant turto, vertybių ir piniginių lėšų sumas (įskaitant suteiktas ir gautas paskolas), kandidatų pateiktais duomenimis, daugiausiai skolų turi Laisvės partijos kandidatas Ernestas Skobas (-123 580 eurų), su partija „Laisvė ir teisingumas“ kandidatuojantis Raimundas Beglecovas (-113 422 eurai) ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjudžio kandidatė Nijolė Putrienė (-76 595 eurai).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų