REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neretai žmonės, norintys įsigyti kvepalų pigiau, atsigręžia į įvairias internetines parduotuves. Visgi dažnai kyla diskusijų, ar internetu pirkti kvepalai tikrai yra originalūs?

Neretai žmonės, norintys įsigyti kvepalų pigiau, atsigręžia į įvairias internetines parduotuves. Visgi dažnai kyla diskusijų, ar internetu pirkti kvepalai tikrai yra originalūs?

REKLAMA

Neseniai vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje buvo kreiptasi į grupės narius: „Ar kas pirkot kvepalus iš pigu.lt? Kaip kokybė? Ar jie originalius pardavinėja?“

Atsakiusieji skilo į dvi dalis: vieni tikino, kad kvepalai tikrai originalūs ir niekuo nesiskiria nuo pirktų įprastose kosmetikos parduotuvėse, o kiti tai neigė.

„Jau daug metų metų perku vienus ir tuos pačius kvepalus iš pigu.lt, kokybė gera, kaina mažesnė negu kitur“, – rašė viena mergina.

„Pirkau ir dovanų gavau, puiki kokybė, nenusivyliau. Gal visko pasitaiko“, – svarstė kita.

Visgi daugiau komentavusiųjų tikino, kad šioje internetinėje parduotuvėje parduodami kvepalai nėra originalūs:

REKLAMA
REKLAMA

„Ne ne, jau geriau jokių, nei iš „pigu.lt“. Gero daikto nebūna pigiai, reikia rinktis kokybę arba taupumą“, – teigė viena socialinio tinklo grupės narių.

REKLAMA

„Pirkau ir nusivyliau. Niekada nieko nebepirksiu. Ir ne tik kvepalus, plaukams „Olaplex“ priemones pirkau, tai jokio poveikio nebuvo. Kvepalų kvapas nelaikydavo, nes jie 100 proc. nėra originalūs“, – tvirtino dar kita moteris.

Apie kvepalų originalumą sprendžia iš kainos

Iš komentatorių pasisakymų galima daryti prielaidą, kad didelis dėmesys yra skiriamas kvepalų kainai. Anot grupės narių, originalių kvepalų kaina visada bus didesnė.

Naujienų portalas tv3.lt nusprendė palyginti, kiek kai kurie kvepalai kainuoja internetinėje parduotuvėje „pigu.lt“ ir kosmetikos parduotuvėse „Kristiana“ bei „Douglas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, 30 ml Carolina Herrera „Good Girl“ kvapaus vandens moterims internetinėje parduotuvėje „pigu.lt“ dabar kainuoja 58,99 euro, kosmetikos parduotuvėje „Kristiana“ toks pats kiekis šio kvapaus vandens kainuoja 69,98 euro, „Douglas“ – 67,95 euro. Taigi kaina šiuo atveju skiriasi vidutiniškai 10 eurų.

Kito populiaraus kvapiojo vandens moterims Lancome „La Vie Est Belle“ kaina už 50 ml „pigu.lt“ yra 79,99 euro, parduotuvėse „Kristiana“ ir „Douglas“ jo kaina 14 eurų didesnė ir siekia 94 eurus.

Skiriasi ir vyrams skirtų kvapų kainos. Štai populiarumo pasaulyje sulaukusio Paco Rabanne „1 Million“ 50 ml tualetinio vandens „pigu.lt“ kainuoja 64,99 euro, „Kristiana“ šią prekę siūlo įsigyti už 76,98 euro, o „Douglas“ šis tualetinis vanduo kainuoja 74,95 euro. Kainų skirtumas tarp parduodamų internetinėje ir kosmetikos parduotuvėse svyruoja nuo daugmaž 10 iki 12 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tai tik keli pavyzdžiai, kur kvapaus ar tualetinio vandens kaina „pigu.lt“ yra mažesnė nei kitose parduotuvėse. Didelės dalies kvepalų kaina yra panaši kaip ir kosmetikos parduotuvėse, o kartais jie kainuoja ir daugiau.

Štai kvapusis vanduo Dior „Sauvage“ vyrams „pigu.lt“ kainuoja 92,39 euro (60 ml), parduotuvėje „Kristiana“ jo kaina siekia 89 eurus, „Douglas“ – 88 eurus.

Moterims skirtas kvapusis vanduo Yves Saint Laurent „Libre“ parduotuvėje „pigu.lt“ kainuoja 64,99 euro (30 ml), „Kristiana“ – 61,98 euro, o „Douglas“ – 62,95 euro.

Beje, perkant kvepalus iš „Pigu.lt“ teks mokėti ir už pristatymą, jei prekių neatsiimsite užsakymų atsiėmimo punktuose. Pristatymas į namus kainuoja 2,99 euro. Taip pat užsakymas gali būti pristatyas į „LP Express“ terminalus (kaina – 1,99 euro), taip pat siūloma prekes atsiimti „Omniva“ paštomate (kaina – 2,99 euro) arba „Lietuvos pašte“ (kaina – 2,49 euro).

REKLAMA

Produkcija iš oficialių tiekėjų

„Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė tikina, kad šioje elektroninėje parduotuvėje yra prekiaujama produkcija, kuri gaunama iš oficialių tiekėjų: „Neturime pagrindo abejoti jų tiekiamos produkcijos kokybe.“

Ji pasakoja, kad „Pigu.lt“ parduodami kvepalai ir parfumuota kosmetika vartotojams būna palankesne kaina, nes, prekiaujant internetu yra išvengiama tradicinei prekybai fizinėse parduotuvėse būdingų kaštų, tokių kaip patalpų nuoma, ekspozicijos įrengimas ir pan.

„Perkant kvepalus ar kitą kosmetiką visada rekomenduojame atkreipti dėmesį į pakuotę, ji turi būti tvarkinga, nepažeista, atrodyti, kaip nurodo pats gamintojas savo oficialioje svetainėje“, – sako R. Strazdauskaitė.

REKLAMA

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) informuoja, kad visi į Europos Sąjungos (ES) rinką teikiami kosmetikos gaminiai turi atitikti 2009 m. lapkričio 30 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento dėl kosmetikos gaminių reikalavimus.

Taip pat visiems kosmetikos gaminiams, skirtiems vartoti arba naudoti Lietuvos Respublikos bei ES teritorijoje, yra privalomas notifikavimas. Kosmetikos gaminių notifikavimas – tai nustatytos formos pranešimas kompetentingai institucijai apie rinkai tiekiamus kosmetikos gaminius.

„Lietuvoje nacionalinės kompetentingos institucijos funkcijas, įgyvendinant Reglamento nuostatas, vykdo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos, kuris taip pat vykdo valstybės įmonių, savivaldybės įmonių, viešųjų įstaigų, taip pat užsienio valstybių juridinių asmenų ar kitų organizacijų filialų, gaminančių kosmetikos gaminius bei tiekiančių juos EB rinkai iš ES nepriklausančių valstybių, t.y. veikiančių kaip atsakingi asmenys, veiklos atitikties Reglamento reikalavimams valstybinę visuomenės sveikatos saugos kontrolę“, – aiškina VVTAT atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VVTAT taip pat nurodo, kad nusikalstamą veiklą – galimai vykdomą prekybą padirbiniais ar klastotėmis – tiria policija. Svetimu prekių ženklu neteisėtai pažymėtų prekių laikymas ar gabenimas komerciniais tikslais asmeniui užtraukia administracinę atsakomybę pagal Administracinių nusižengimų kodeksą arba baudžiamąją atsakomybę pagal Baudžiamąjį kodeksą

„Atsižvelgiant į tai, turint pagrįstų įtarimų, kad vykdoma prekyba padirbiniais, siūlytume kreiptis į teisėsaugos institucijas (šiuo atveju, į Lietuvos kriminalinės policijos biurą) pateikiant pareiškimą dėl pardavėjo galimai neteisėto prekinio ženklo naudojimo“, – komentare nurodo VVTAT specialistai.

Jie taip pat atkreipia dėmesį, kad siekiant įsitikinti, ar konkretus gaminys nėra klastotė, vartotojams patariama kreiptis ir pasiteirauti išsamesnės informacijos į konkretaus prekės ženklo gamintoją arba gamintojo atstovą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų