REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo liepos 1 d. Lietuvoje reikės mokėti motorinių transporto priemonių registracijos mokestį. Paskutinę birželio dieną didžiuosiuose miestuose prie „Regitros“ skyrių vėl išsirikiavo didžiulės automobilininkų eilės. Jie tikisi spėti susitvarkyti dokumentus ir išvengti mokesčio, nors eilėje laukia valandų valandas.

Nuo liepos 1 d. Lietuvoje reikės mokėti motorinių transporto priemonių registracijos mokestį. Paskutinę birželio dieną didžiuosiuose miestuose prie „Regitros“ skyrių vėl išsirikiavo didžiulės automobilininkų eilės. Jie tikisi spėti susitvarkyti dokumentus ir išvengti mokesčio, nors eilėje laukia valandų valandas.

REKLAMA

Antradienio rytą TV3 televizijos žurnalistų komanda apsilankė „Regitros“ filiale Vilniuje, Lentvario gatvėje. Čia juos pasitiko šimtus metrų besitęsianti automobilių virtinė.

„Yra žmonių, kurie ir keturias valandas laukia nuo pat 7 val. ryto. Kai kam, matyt, teks palaukti ir ilgiau. Bet tai natūralu – niekas nenori mokėti to mokesčio. O žmonės čia sakė, kad „Regitros“ interneto puslapyje išankstinės registracijos eilės iki pat ketvirtadienio, liepos 2 d.“ – pasakojo vietoje apsilankęs žurnalistas.

Jo teigimu, gyva automobilių eilė į „Regitrą“ prasideda nuo pat Kirtimų gatvės viaduko. Kad nesutriktų eismas, automobiliai statomi jau dvejomis eilėmis. Jose registravimo procedūrų laukia maždaug tarp 50 ir 100 automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet didesnių incidentų, nesimatė. Tiesiog sėdi žmonės mašinose, kai kurie valgo kebabus. O ką čia daugiau darysi? Tiesa, gerai, kad šiandien nėra taip karšta, kaip ankstesnėmis dienomis“, – pasakojo su vairuotojais bendravęs žurnalistas.

REKLAMA

Pirmadienį pati „Regitra“ informavo, kad šiuo metu paslaugas klientams teikia tiesiog internetu arba padaliniuose iš anksto užsiregistravus.

Esą daugelį transporto priemonių registracijos paslaugų galima atlikti nuotoliniu būdu. Pavyzdžiui, pranešti apie prieš tai Lietuvoje registruoto automobilio pardavimą ar įregistruoti jį savo vardu, taip pat užsisakyti numerio ženklus ar registracijos liudijimą.

„Primename, kad registracijos liudijimas ir numerio ženklai gali būti pristatyti per kurjerį arba į siuntų savitarnos terminalus. Taip pat norime pasinaudoti proga ir atkreipti tų klientų dėmesį, kurie užsakymus iki liepos 1 d. pateiks internetu. 

REKLAMA
REKLAMA

Jei užsakymas bus pateiktas, patvirtintas ir apmokėtas, registracijos liudijimą ir numerio ženklus galima atsiimti ir vėliau, t. y. po liepos 1 d., ir tokiu atveju registracijos mokestis nebus taikomas“, – komentare nurodė „Regitra“.

Tačiau dėl dalies paslaugų būtina atvykti į padalinį. Viena jų – iš užsienio įvežtų transporto priemonių registracija, kurios metu atliekamas tapatumo nustatymas. Kitaip tariant, tikrinamas automobilio VIN numerio autentiškumas ir kt.

Prieš atvykstant į padalinį, klientas dėl vizito turėtų užsiregistruoti iš anksto. Nors priimami ir nesiregistravę, tačiau prioritetas teikiamas tą padariusiems iš anksto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esą nuo praėjusios savaitės pabaigos klientai vyksta į padalinius be išankstinės registracijos – tai ir nulėmė „gyvų“ eilių atsiradimą. Didesni klientų srautai jaučiami didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

„Nepaisant srauto, pirmenybė, kaip ir minėta, teikiama iš anksto užsiregistravusiems klientams. Primename, kad šie klientai atvyktų į padalinį keliomis minutėmis anksčiau. Žmogui, kuris buvo rezervavęsis išankstinio aptarnavimo laiką, neatvykus kviečiami aptarnauti tie klientai, kurie atvyko be registracijos.

Suprantama, kad daliai žmonių, kurie įsigyja automobilius šiomis dienomis, gali tekti juos įregistruoti jau po birželio 30 d. Vis dėlto pastebėsime, kad tai ne pirmas kartas, kai turime nemažus klientų srautus, tad įmonės darbuotojai pasiruošę kiek įmanoma operatyviau aptarnauti visus laukiančiuosius“, – patikino įmonės atstovai.

REKLAMA

Pasak jų, birželio 29 d., 12 val. duomenis matyti, kad laisvų vietų iš užsienio įvežtų automobilių registracijai yra liepos pradžioje. Panaši situacija yra ir su Lietuvoje prieš tai eksploatuotų automobilių registracija.

Primename, kad motorinių transporto priemonių registracijos mokestis bus taikomas lengviesiems ir lengviesiems krovininiams automobiliams priklausomai nuo degalų rūšies ir jų kombinacijų bei kurių išmetamo CO2 kiekis viršys 130 g/km.

Jį reikės sumokėti registruojant automobilį pirmą kartą. Kitaip tariant, kai norima įregistruoti naują ar iš užsienio įvežtą automobilį.

Taip pat tais atvejais, kai keičiasi automobilio valdytojas. Pavyzdžiui: prieš tai Lietuvoje eksploatuotas automobilis yra registruojamas kito valdytojo vardu, suteikiama teisė valdyti automobilį kitam asmeniui ilgalaikės nuomos pagrindu bei kt. Mokestis taikomas ir iš naujo registruojant  transporto priemonę po jos išregistravimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų