REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė ir Vilniaus miesto savivaldybė nurodė, kad siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, uždaromos ne tik ugdymo įstaigos, bet ir kino teatrai, atšaukiami įvairūs renginiai. Ir nors kai kuriems kilo klausimų, kieno sprendimai viršesni ir stabdyti veiklos neskubėjo, buvo patvirtinta – kino teatrai uždaryti mažiausiai dviem savaitėm.

Vyriausybė ir Vilniaus miesto savivaldybė nurodė, kad siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, uždaromos ne tik ugdymo įstaigos, bet ir kino teatrai, atšaukiami įvairūs renginiai. Ir nors kai kuriems kilo klausimų, kieno sprendimai viršesni ir stabdyti veiklos neskubėjo, buvo patvirtinta – kino teatrai uždaryti mažiausiai dviem savaitėm.

REKLAMA

Po neeilinio Vyriausybės posėdžio nuspręsta, kad jokie masiniai renginiai uždarose patalpose nevyks bent iki kovo 27 d. Reikalavimai galios visoms šventėms, sporto renginiams, teatrams, koncertams, parodoms.

Vilniaus miesto savivaldybės išplatintame pranešime nurodoma, kad ugdymo įstaigų, kino teatrų, sporto klubų ir kitų poilsio ar pramogų vietų veikla stabdoma iki šv. Velykų atostogų pabaigos.

Kino teatrų tinklo Lietuvoje „Forum Cinemas“ vadovas Gintaras Plytnikas teigė, kad dėl kino teatrų uždarymo tikslaus atsakymo pateikti negali ir viskas bus nuspręsta, kai bus žinoma kieno sprendimai viršesni – miesto savivaldybės ar Vyriausybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija neaiški, oficialių sprendimų nematėm, komentarai dviprasmiški, tad jau kreipėmės į oficialius šaltinius su prašymais išaiškinti.

Gerbdami klientus, norime užtikrinti, kad pinigai už jau įsigytus bilietus bus grąžinami, o kino teatrai veiks, veiks ribotai arba neveiks, priklausomai nuo aiškių prevencijos direktyvų, kurias vykdysime, tad laukiame kartu su jumis ir pranešime savo sprendimus, kai jie bus“, – komentavo G. Plytnikas.

REKLAMA

Visgi galiausiai buvo patvirtina – „Forum Cinemas užsidaro mažiausiai dviem savaitėm.

„Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas taip pat patvirtino, kad kino teatrai nuo kovo 13 d. užsidaro dviem savaitėm, jei šis terminas nebus pratęstas ilgesniam laikui.

„Darbuotojai rinksis įprastomis valandomis, vėliau gal savaitę eisime paatostogauti. Dar vienareikšmiško sprendimo nėra“, – teigė R. Bilinskas.

Anot jo, verslui tai turės didžiulę žalą, ne tik kino teatrams, tačiau ir filmų platintojams, kurių premjeros neišvys kino teatrų salių. Kokio dydžio bus nuostoliai – sunku pasakyti. Svarstoma, kad visos rinkos nuostoliai gali siekti iki 2 mln. Eur, tačiau jei kartantinas užsitęs – nuostoliai gali būti ir didesni.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinka jau patiria nuostolius, keletą savaičių iš eilės. Kino teatrų lankomumas itin krito“, – tvirtino „Multikino“ rinkodaros vadovas.

R. Bilinskas atkreipė dėmesį, kad užsidarius kino teatrams visada galima pasirinkti įvairias alternatyvas: „Noriu pasinaudoti proga ir paraginti žmones žiūrėti filmus namuose legaliai. Turime ne tik Netflix, tačiau ir lietuviškų VOD svetainių: cinemaclub.eu, zmonescinema.lt, kinofonas.lt, go3.lt, Telia platformas.

Kino sričiai šiuo metu itin sunkus laikas, nukentės ne vien Kino pavasario festivalis, bet kur kas daugiau įmonių, kurios rūpinasi Jūsų laisvalaikiu.“

Tarptautinis filmų festivalis „Kino pavasaris“ reaguodamas į sprendimą stabdyti kino teatrų veiklą taip pat išplatino pranešimą feisbuko puslapyje, kuriame nurodoma, kad 25-asis festivalis vyks kitokiu format nei įprastai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir žadėjome, kovo 19 – balandžio 2 dienomis festivalis vyks visoje Lietuvoje – filmus žiūrovai galės žiūrėti namų kino platformose. Taip išliksime ramūs dėl savo sveikatos ir sąmoningai neleisime plisti koronavirusui“, – rašoma pranešime.

Reaguoja ne tik kino teatrai

Į Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybės nurodymus sureagavo ir kiti renginių organizatoriai.

„8 Days A Week“ feisbuko puslapyje teigė, kad šiandien paskelbtą Vyriausybės ir Vilniaus savivaldybės sprendimą labai sveikina ir visiškai palaiko.

„Tai visų mūsų problema ir ekstremali situacija. Nepameskim galvos ir atsirinkim tikrus šaltinius. Panika tikrai nepadės. Darysim viską, ką galim, kad sumažintume viruso grėsmę ir rizikas mūsų koncertuose“, – rašoma pranešime

REKLAMA

Organizatoriai nurodo, kad artimiausias renginys vyks gegužės 20 d. ir ramina, kad kol kas jokie planai nesikeičia.

„Stebim situaciją ir tai, kas vyksta pasaulyje. Nuolat bendraujam su mūsų atlikėjais, jų vadybininkais ir festivaliais. Kol kas nė vienas iš mūsiškių savo planų nepakeitė.“

Anot jų, laukia labai sunkus periodas, tačiau svarbiausia likti supratingiems ir laikytis nurodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų