REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pradėjo formuoti šešėlinę vyriausybę, rodo pranešimas, trečiadienį paskelbtas buvusios kandidatės į prezidentus „Telegram“ kanale.  

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pradėjo formuoti šešėlinę vyriausybę, rodo pranešimas, trečiadienį paskelbtas buvusios kandidatės į prezidentus „Telegram“ kanale.  

REKLAMA

„S. Cichanouskaja atstovu žmogaus teisių klausimais paskyrė Harį Pahaniailą – žinomą baltarusių teisininką ir žmogaus teisių gynėją. Atstovu ekonomikos reformų klausimais paskirtas ekonomistas Alesis Aliachnovičius“, – rašoma pranešime.  

H. Pohoniaila buvo advokatu daugelyje žmogaus teisių bylų Baltarusijoje, įskaitant baltarusių žurnalistų Pavelo Šarameto ir Dzmitrijaus Zavadzkio bylas. Daugiau kaip du dešimtmečius jis yra Baltarusijos Helsinkio komiteto pirmininko pavaduotojas.  

A. Aliachnovičius yra analitinio centro „CASE-Belarus“ viceprezidentas. Šis centras užsiima ekonomikos tyrimais, taip pat rengia Baltarusijos ekonomikos reformas.   

REKLAMA
REKLAMA

„Aliaksandro Lukašenkos režimas yra ne tik nelegitimus, bet ir nebesusitvarko su savo uždaviniais. Negalime nieko nedaryti ir tiesiog stebėti, kaip šalis vis giliau grimzta į krizę. Siekdama, kad būtų surengti nauji rinkimai, aš toliau dirbu, telkdama visas demokratines baltarusių visuomenės jėgas“, – pažymėjo S. Cichanouskaja.       

REKLAMA

Jos atstovė spaudai Ana Krasulina naujienų agentūrai „Interfax“ paaiškino, kad kalbama apie S. Cichanouskajos komandos formavimą.  

„Tai atsakymas į klausimą: Sviatlana Cichanouskaja – tai vienas žmogus? Ar ji turi komandą? O jei yra komanda, kas tie žmonės?“ – sakė ji. 

„Dirbame karu su Koordinacine taryba. Koordinuojame savo veiksmus. Bendram tikslui“, – sakė A. Krasulina, paklausta, ar į formuojamą S. Cichanouskajos komandą bus įtraukti baltarusių opozicijos Koordinacinės tarybos nariai. 

„Koordinacinė taryba – organas, kurį Sviatlana įsteigė vesti derybas su pasitraukiančiu režimu dėl šio pasitraukimo sąlygų ir procedūros, valdžios perdavimo procedūros“, – kalbėjo ji. 

Baltarusijoje jau antrą mėnesį vyksta protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Jų laimėtoju buvo paskelbtas nuo 1994-ųjų šalį valdantis A. Lukašenka. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų