REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijoje nuo koronaviruso mirė vienos iš ligoninių gydytojas. Anksčiau buvo skelbta, kad virusu užsikrėtė daugiau nei 10 medikų, kurie kontaktavo su ligoniais. Paskutiniais oficialiais duomenimis virusu 2019-nCoV užsikrėtė jau 876 žmonės, žuvo 41 ligonis. Dauguma užkrėstųjų – Kinijoje, tačiau užkratas išplito ir į kitas šalis: Japoniją, Pietų Korėja, Tailandą, Prancūziją ir JAV. 

Kinijoje nuo koronaviruso mirė vienos iš ligoninių gydytojas. Anksčiau buvo skelbta, kad virusu užsikrėtė daugiau nei 10 medikų, kurie kontaktavo su ligoniais. Paskutiniais oficialiais duomenimis virusu 2019-nCoV užsikrėtė jau 876 žmonės, žuvo 41 ligonis. Dauguma užkrėstųjų – Kinijoje, tačiau užkratas išplito ir į kitas šalis: Japoniją, Pietų Korėja, Tailandą, Prancūziją ir JAV. 

REKLAMA

Leidinys „Paper“, kurį cituoja „RIA Novosti“, skelbia, kad mirė virusu užsikrėtęs 62-ejų otoralingologas Liangas Wu dongas iš Uhano miesto. Pirmieji simptomai medikui pasireiškė sausio 16-ąją, sausio 25-ąją buvo paskelbta apie jo mirtį. 

Infekcijos atvejai buvo oficialiai užfiksuoti Prancūzijoje, Pietų Korėjoje, Japonijoje, Nepale, Tailande, Singapūre, Vietname, Taivane, Australijoje, Malaizijoje ir JAV. Pastarosios šalies atstovų teigimu, mažiausiai 50 žmonių 22 valstijose yra stebimi dėl galimos diagnozės patvirtinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš geriausių savo srities specialistų, Kinijos infektologas Guanas Yi perspėjo, kad šis koronavirusas gali atnešti bent dešimt kartų sunkesnes pasekmes negu 2002-2003 metų SARS epidemija. Jo teigimu, SARS atveju buvo mažesnis skaičius itin užkrečiamų šaltinių, o šis koronavirusas pasireiškia ne tokiais stipriais simptomais, todėl jį sunkiau atpažinti ir kontroliuoti. 

REKLAMA

„Aš esu daug ko matęs, ir niekada nesijaučiau išsigandęs, nes daugelis šių atvejų buvo kontroliuojami, – pareiškė jis leidiniui „Caixin“, prisimindamas ankstesnes savo kovas su SARS, paukščių gripu ir kitomis epidemijomis. – Tačiau šįkart aš esu išsigandęs“. 

Kinija į koronaviruso protrūkio epicentrą siunčia 450 kariuomenės medikų

Kinija pasiuntė 450 kariuomenės medikų, įskaitant turinčius patirties kovojant su SARS ir Ebolos karštligės epidemijomis, į šalies vidurio regiono miestą Uhaną dėl naujo koronaviruso protrūkio, jau nusinešusio dešimtis žmonių gyvybių, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Kariuomenės lėktuvais į Uhaną atskraidinti medikai bus paskirstyti ligoninėse, kuriose gydoma daug užsikrėtusių pacientų, informavo naujienų agentūra „Xinhua“.

Šis žingsnis žymi didinamas centrinės vyriausybės pastangas suvaldyti protrūkį, nuo kurio šalyje jau mirė 41 žmogus, taip pat dar mažiausiai 1 287 užsikrėtė.

Anksčiau buvo pranešimų apie lovų stygių ligoninėse, prisidedančių prie pastangų suvaldyti koronaviruso protrūkį Uhane, labiausiai paveiktame šios krizės.

Vyriausybė netgi pradėjo statyti Uhane specialią ligoninę ir planuoja ją įrengti vos per 10 dienų.

„Xinhua“ nurodė, kad kariuomenės medikų komandoje esama kvėpavimo takų ligų, užkrečiamųjų ligų, infekcijų valdymo ligoninėse ir intensyviosios terapijos specialistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hubėjaus provincijos gubernatorius Jiang Chaoliangas penktadienį per posėdį sakė, kad Uhanas privalo „dėti visas pastangas“ izoliuotų palatų ir lovų skaičiui ligoninėse padidinti.

Ligoninės taip pat privalo pasirūpinti, kad pacientai būtų „priimami laiku“, sakoma vyriausybės tinklalapyje paskelbtame pranešime“.

Visoje Kinijoje viešajame transporte imamasi priemonių virusui aptikti 

Kinijoje sparčiai daugėjant mirtino koronaviruso aukų ir sergančiųjų, visos šalies mastu nurodyta imtis priemonių siekiant traukiniuose, lėktuvuose ir autobusuose aptikti užsikrėtusius žmones ir juos nedelsiant izoliuoti. 

REKLAMA

Bus steigiami patikros punktai, keleiviai, kuriems įtariama pneumonija, bus „nedelsiant gabenami“ į medicinos centrus, pranešė Nacionalinės sveikatos komisija.

Izoliavus įtartinus atvejus, bus privaloma dezinfekuoti traukinį, lėktuvą ar autobusą.

Pasak komisijos pranešimo, „visos transporto tarnybos“ privalo „griežtai“ imtis prevencijos ir kontrolės priemonių oro ir jūrų uostuose bei traukinių ir autobusų stotyse. 

Šios priemonės taikomos visuose transporto maršrutuose, taip pat muitinės ir pasienio kontrolės postuose.  

Visi keleivius aptarnaujantys darbuotojai privalo dėvėti kaukes. 

Transporto tarnybos taip pat privalo pateikti išsamią informacija apie asmenis, turėjusius glaudų kontaktą su galbūt užsikrėtusiu žmogumi, pavyzdžiui, važiavusius su juo tame pačiame vagone.

REKLAMA

Šis nurodymas galioja visose provincijose ir regionuose.

Visos teritorijos privalo parengti skubaus reagavimo į koronavirusą planus bei apmokyti medicinos personalą. 

Šių priemonių imamasi siekiant suvaldyti protrūkį, nuo kurio jau mirė 41 žmogus, o užsikrėtusiųjų skaičius jau pasiekė beveik 1 300. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų