REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ pranešė plėtojanti savo paslaugą „Uber Eats“, kurią teikia bendradarbiaudama su įvairiais restoranais, ir trečiadienį pradėjusi testuoti maisto pristatymą bepilotėmis skraidyklėmis.

JAV pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ pranešė plėtojanti savo paslaugą „Uber Eats“, kurią teikia bendradarbiaudama su įvairiais restoranais, ir trečiadienį pradėjusi testuoti maisto pristatymą bepilotėmis skraidyklėmis.

REKLAMA

Konferencijoje „The Uber Elevate Summit“ bendrovė pranešė gavusi reguliavimo institucijų leidimą pradėti testuoti maisto pristatymo bepilotėmis skraidyklėmis paslaugą San Diego regione Kalifornijos valstijoje.

„Mūsų tikslas yra išplėsti „Uber Eats“ pristatymo dronais paslaugą, kad galėtume suteikti daugiau galimybių užsisakyti paslaugas mygtuko paspaudimu, – kalbėjo „Uber Elevate“ skrydžių operacijų vadovas Luke‘as Fischeris. – Tikime, kad „Uber“ turi unikalią galimybę įgyvendinti šį iššūkį, kadangi galime panaudoti „Uber Eats“ restoranų ir pristatymo partnerių tinklą, taip pat „Uber Elevate“ skraidymo operacijų patirtį ir technologijas.“

Dėl logistinių priežasčių dronai nebus skraidinami tiesiogiai pas klientus – vietoj to jie nuskris į saugią siuntų pristatymo vietą, iš kur „Uber Eats“ vairuotojas paims atskraidintą maistą ir pristatys jį klientui į namus.

REKLAMA
REKLAMA

Ateityje „Uber“ tikisi galėsianti tupdyti dronus ant netoli pristatymo adreso pastatytų transporto priemonių, kad klientai galėtų patys išeiti ir pasiimti užsakymus.

REKLAMA

Pasak „Uber“, ji sukūrė patentuotą oro erdvės valdymo sistemą, pavadintą „Elevate Cloud Systems“, kuri nukreips dronus į paskirties vietą.

Nors „Uber“ nėra pirmoji pasiūliusi maisto pristatymo bepilotėmis skraidyklėmis paslaugą, bendrovė tikisi plačiai išvystyti šią paslaugą pasinaudodama savo partnerių tinklu visoje JAV teritorijoje.

Pirmiausia paslauga buvo išbandyta San Diege bendradarbiaujant su „McDonald's“, o vėliau šiais metais ketinama ją išplėsti įtraukiant ir kitus restoranus, su kuriais bendradarbiauja „Uber Eats“.

Taip pat „Uber“ pristatė savo naujausią autonominį „Volvo Cars“ pagamintą automobilį.

„Uber“ pranešime sakoma, kad prototipas „Volvo XC90“ bus „pajėgus važiuoti visiškai savarankiškai“, o transporto priemonės viršuje ir viduje įmontuoti jutikliai leis automobiliui važiuoti ir manevruoti miesto aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Glaudus bendradarbiavimas su tokiomis bendrovėmis kaip „Volvo“ yra esminis veiksnys, padedantis efektyviai kurti ir plėsti saugių autonominių automobilių parką“, – kalbėjo „Uber Advanced Technologies Group“ vadovas Ericas Meyhoferas.

2017 metais „Uber“ pasirašė sutartį su „Volvo“, priklausančia Kinijos bendrovei „Geely“, dėl „dešimčių tūkstančių“ autonominių automobilių gamybos taksi parkui.

Šią savaitę „Uber“ vadovas Dara Khosrowshahis pareiškė nesitikintis, kad autonominiai automobiliai bus pradėti naudoti anksčiau nei po penkiolikos metų, tačiau pažymėjo, jog palaipsniui bus diegiamos įvairios autonominio valdymo savybės ir kad netolimoje ateityje galės būti atliekamos kai kurios „nesudėtingos“ autonominės kelionės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų