REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos slidinėjimo atstovai išlydėti į Vankuverio žiemos olimpines žaidynes. Vilniaus oro uosto Labai svarbių asmenų (LSA) salėje surengtose palydose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas įteikė Lietuvos vėliavą mūsų šalies delegacijos vėliavnešei - 25 metų slidininkei Irinai Terentjevai, kuri olimpinėse žaidynėse dalyvaus trečią kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkams ir jų treneriams buvo įteiktos akreditacijos kortelės.

Žiemos olimpinėse žaidynėse Vankuveryje Lietuvai atstovaus šeši sportininkai. Tai bus pati mažiausia mūsų šalies sportininkų delegacija nuo 1992 metų Albervilio žiemos olimpinių žaidynių.

REKLAMA

Antradienį kartu su I. Terentjeva į žaidynes buvo išlydėti trys slidininkai - 25 metų Aleksejus Novoselskis, 23 metų Mantas Strolia ir 20-metis Modestas Vaičiulis, 24 metų kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas, kuris prieš išvykimą į Vankuverį dar treniruosis ir dalyvaus varžybose Vokietijoje ir Slovėnijoje, bei treneriai - Kazimiera Strolienė, Igoris Terentjevas ir Jurijus Švecovas. 25 metų biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė į Vankuverį vyks kartu su Latvijos rinktine.

REKLAMA
REKLAMA

"Vankuveryje turite kovoti dėl pergalės. Nesakau, kad dėl pirmų vietų ar medalių, nes vienam pergalė yra patekimas į 20-uką, kitam - į 30-uką ar pusės varžovų aplenkimas. Jei padarysite viską, ką galite, mes ir visuomenė pasirodymus įvertins gerai", - sakė Lietuvos olimpinės delegacijos vadovas, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. Jis pažymėjo, kad jau vien patekimas į olimpines žaidynes yra didelis pasiekimas.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pareigas laikinai einantis Ritas Vaiginas sakė, kad nuo Lietuvos sportininkų rezultatų Vankuveryje priklausys ir šalies žiemos sporto ateitis.

Olimpiečiams sėkmės Vankuveryje linkėjo LTOK viceprezidentas Algirdas Raslanas bei Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

XXI žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 12-28 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų