REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Žalgiriečių triumfo akimirkos (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Šarūnas Jasikevičius po Kauno „Žalgirio“ triumfo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje daugiausiai klausimų sulaukė apie savo ateitį. Nors ir neskubėjo į juos pateikti konkretaus atsakymo, iš kai kurių trenerio žodžių panašu, kad jis ją ir toliau mato Kaune.

69

Šarūnas Jasikevičius po Kauno „Žalgirio“ triumfo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje daugiausiai klausimų sulaukė apie savo ateitį. Nors ir neskubėjo į juos pateikti konkretaus atsakymo, iš kai kurių trenerio žodžių panašu, kad jis ją ir toliau mato Kaune.

REKLAMA

„Žalgiris“ šeštadienį namie 92:54 sumindė Vilniaus „Rytą“ ir finalo seriją laimėjęs 3:0 iškovojo devintą iš eilės Lietuvos čempiono titulą. Š.Jasikevičiui kaip treneriui tai buvo ketvirtas LKL čempiono žiedas.

„Labai džiugu dėl šios finalo serijos, Kontroliavome ją daugmaž nuo pat pradžių. Džiugu už paskutines dvejas rungtynes, parodėme tikrą savo veidą. Komanda žaidė kosminį krepšinį. Tuo metu norisi būti šone ir nemaišyti bei leisti jiems su ta energija daryti fantastinius dalykus.

Pagal sudėtį, pagal viską daug kur pranašesni buvome, tą jautėme ir buvo tas momentas: ar tu esi pasiruošęs žudyti. Tas žudiko instinktas suveikė, ypač šiandien. Jeigu tu geresnis, turi įrodyti. Mes žinome, kad esame geresni, bet ne visada geresnis laimi“, – po rungtynių auklėtiniais pasidžiaugė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus treneris sulaukė virtinės klausimų apie komandos ateitį – visų pirmą, kaip ši bus komplektuojama kitą sezoną.

„Visa tai buvo pastumta į šoną, – apie galimas permainas kalbėti pradėjo jis. – Įsivaizduoju, kad reikia jau pradėti galvoti. Kontūrai yra ir opcijas žinome. Mažiau dėmesio kreipčiau į tai, kas yra parašyta. Jeigu pasidomi žaidėju ir kontrakto situacija, agentai jau skelbia apie susidomėjimą. Kai atsiverti spaudą, kasdien matai, kad „Žalgiris“ vis kažkuo domisi. Ateis daugiausiai 4-5 nauji žaidėjai, nesame amerikietiško futbolo ekipa su 40 žaidėjų“.

REKLAMA

Netrukus buvo paliestas ir paties Š.Jasikevičiaus klausimas.

„Man čia taip faina, tad kažkas turėtų ateiti su daug geresne situacija. Tai turi būti kažkoks žingsnis į priekį mano akimis, o iš savo pusės aš matau pilną „Žalgirio“ situaciją ir man čia labai smagu.

Man tikrai nėra ko labai vaikytis. Čia man labai faina. Visi supranta, kad čia absoliučiai topinė organizacija“, – taip kalbėjo Š.Jasikevičius.

Jis kol kas negalėjo atsakyti apie galimą kvietimą į NBA klubą Memfio „Grizzlies“.

„Nežinau. Šnekame. Pastaruoju metu jie neturi trenerio, kaip suprantu, esame informacijos rinkimo stadijoje. Vėliau nežinau ar prieis prie kažko rimčiau. Nenoriu plėstis šioje vietoje. Reikia laukti oficialių dalykų“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Š.Jasikevičius dar trečiame kėlinyje iš pradžių visam laikui ant suolo pasodino Brandoną Daviesą, o kiek vėliau ir Aroną White’ą. Amerikiečiai ant suolo buvo palydėti ovacijomis ir skanduotėmis, tai greičiausiai buvome paskutinės abiejų rungtynės „Žalgiryje“.

„Jie per trumpą laiką paliko klubo istorijoje ženklą. Aronui pasakiau, kad dar palauksiu jo, gal per anksti atsisveikinu. Bet žinant mūsų galimybes gal tų šnsų nedaug ir reikia žiūrėti į priekį.

Jie atėjo iš žemesnio lygio, pasikėlė vertę ir išeina į aukštesnį. Mes labai džiaugiamės ir jie to nusipelnė“, – apie greičiausiai jau buvusius auklėtinius, Kaune praleidusius dvejus metus, atsiliepė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų