Vilkyškių pieninė perėmė visame pasaulyje žinomas sūrių gamybos technologijas, o sūrius pavadino jai ypatingos prasmės vardais. 200 metų tradicijas turintis žinomiausias Vilkyškių pieninės produktas - Tilžės sūris - yra švelnaus skonio, gintarinės spalvos, sotus. Ši iš Tilžės kilusi "Tilzit" sūrių rūšis šiandien gaminama moderniausia įranga.
Kito fermentinio sūrio - "Gouda" - kilmės šalis - Olandija. Šis sūris yra dramblio kaulo spalvos, vienalytės ir elastingos struktūros, retai išakijęs.
Vilkyškių pieninės gaminys - ir 500 metų spaudžiamas Olandų sūris, pusiau kietas, nedidelėmis taisyklingomis akutėmis. Ši sūrių rūšis populiari visame pasaulyje, o Vilkyškiuose pradėta gaminti įdiegus olandiškų sūrių gamybos liniją.
Populiarus ir kelių rūšių sūris "Tilžiukas": su pipirais, paprika, kmynais, krapais, bei ne toks kaloringas - tik 35 procentų riebumo - Žemaičių sūris.
Vilkyškių pieninės pasididžiavimas - pagal naują technologiją pradėtas gaminti sūris "Kuršiukas", kuriame gyvulinės kilmės riebalai pakeisti augaliniais. Tokiu būdu sūriui suteikiamas ypatingas skonis ir gerokai sumažinamas cholesterolio kiekis.
Anot kulinarijos metrų, Vilkyškių pieninės sūriai labiausiai tinka gaminti įvairias salotas, spagečius, picas ir, žinoma, sumuštinius. Be to, tai yra puikus užkandis prie raudonojo ir baltojo vyno, alaus. Ypač prie jų tinka Tilžės sūris.