• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labanoro trauktinės patikrintos laiko

Prieš metus "Anykščių vynas", kurdamas "Labanoro trauktinių" seriją neieškojo naujovių, bet atsigręžė į turtingą praeitį ir sudėjo visą, kas geriausia. Nuo neatmenamų laikų žmonės rinkdavo kvapniąsias žoleles, uogas, kitas miško gėrybes, kuriomis gardindavo maistą bei gėrimus. "Anykščių vyno" įkūrėjo Balio Karazijos laikais buvo įvestos griežtos taisyklės - gėrimų gamyboje buvo naudojamos tik šviežios uogos ir vaisiai. Braškių vynui priaugindavo Puntuko kaimo rusai, vyšnių supirkėjai važiuodavo pirkti net į Žagarę, o mėlynių ir kitų miško uogų gausiai užderėdavo Labanoro girioje.

REKLAMA
REKLAMA

"Labanoro Spanguolių" ir "Labanoro Girios uogų" trauktinės svaigina Lietuvos miškų kvapniausių uogų aromatais. Uogų sultys, kurios yra viena iš trauktinių sudedamųjų dalių, suteikia trauktinėms turtingą skonį ir sodrią spalvą. "Labanoro Ąžuolo" trauktinė yra savito skonio. Gintaro spalvos gėrimui sodrų aromatą ir išskirtinį skonį suteikia šio didingo medžio ekstraktas. Dar vienas iš tokių autentiškų ir natūralių gėrimų - "Labanoro Medžiotojų" trauktinė. Kvapniosios žolelės jau senovėje buvo naudojamos skaninti maistą, bei užpiltinėms gaminti. Turtinga laukymių ir girių žolynų aromatu "Labanoro Medžiotojų" trauktinė pelnė ne tik vartotojų, bet ir žinovų pripažinimą - 2005 metais ji apdovanota "Lietuvos metų gaminio" aukso medaliu.

Jau aštuonis dešimtmečius "Anykščių vynas" laikosi įmonės įkūrėjo Balio Karazijos nubrėžtų nuostatų - gėrimai gaminami iš natūralių vaisių ir uogų sulčių, naudojamos laiko patikrintos technologijos ir receptūros. Tai įvertino ne tik vartotojai. Nuo 2002 metų bendrovė priimta į Europos kulinarinio paveldo tinklą ir atstovauja Aukštaitijos regioną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų