REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Gerda Žemaitė suspindo grožiu: nauja šukuosena puošia moterį (nuotr. Jolanta Iselionienė)

Balandžio 3-iąją Gerdos ir Andriaus Žemaičių gyvenimas prisipildė dar daugiau šilumos ir gėrio. Būtent šią dieną pasaulį išvydo jų pirmasis bendras vaikelis.

59

Balandžio 3-iąją Gerdos ir Andriaus Žemaičių gyvenimas prisipildė dar daugiau šilumos ir gėrio. Būtent šią dieną pasaulį išvydo jų pirmasis bendras vaikelis.

REKLAMA

Naujienų ir pramogų portalui tv3.lt Gerda sutiko atskleisti sūnaus vardą bei papasakojo daugiau apie gimdymą bei pirmąsias savaites jų namuose.

Davė tarptautinį vardą

Žymi TV laidų vedėja bei „TV Pagalbos“ žvaigždė sakė, kad sūnui davė tarptautinį vardą – būtent jis tiek jai, tiek jos vyrui Andriui įstrigo atmintyje, todėl dvejonių nebeliko.

„Sūnų pavadinome Nikolu. Mes dabar trumpinam – ir Nikas, ir Nikutis. Vadiname visaip. Bet man šis vardas labai įstrigo. Dar kai buvo tik pusė nėštumo praėję, man jis pasirodė labai stiprus, norėjosi, žinoma, pamatyti kūdikį, ar jam tinka, bet, mano galva, jam tikrai idealiai tinka šis vardas“, – džiaugėsi Gerda.

Tokiu vardu vaikų iki 2013-ųjų Lietuvoje yra vos kiek daugiau nei šimtas. Be to, garsi moteris prasitarė, kad su vyru sūnui svarstė duoti visai kitą vardą, tačiau lemtingam pasirinkimui žodį turėjo to vardo populiarumas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyrui vardas iš karto patiko, bet turėjome ir kitų variantų. Man labai patinka vardas Lukas, bet jų yra be proto daug ir tik dėl vardo populiarumo jo nenorėjome duoti, nors abiem tikrai labai patiko. Taip pat dar man patiko vardas Maiklas. Buvo įvairių pasvarstymų, bet nesutapdavo nuomonės, o kai šį vardą pasakiau, jis kažkaip abiem labai tiko ir patiko“, – šyptelėjo G. Žemaitė.

REKLAMA

Tarptautinį vardą sūnui davusi pora taip pat sakė, kad pasidomėjo ir jo reikšme, tačiau pasirinkimu yra be galo patenkinti.

„Vardas tarptautinis, bet man gražus ir trumpinys, ir šiaip vardas. Jau matau, kai bus suaugęs, tvirtas vyras, jam tiks šitas vardas. Pasidomėjome ir, žinoma, ką jis reiškia, tai – žmonių pergalė. Ta reikšmė mums nebuvo labai svarbi, bet suprantu, kad tai yra stiprus vardas, kuris tikrai jam labai tinka“, – teigė moteris.

Neatsidžiaugia ramiomis naktimis

Pirmosios savaitės, pasak Gerdos, praėjo tikrai labai sklandžiai ir su nemigo naktimis tėveliams nereikėjo susidurti. Priešingai, TV laidų vedėja neatsidžiaugė, kad sūnus Nikolas yra labai geras vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Man net keista, baisu prisišnekėti, nes mano pirmagimis buvo nelabai geras, ar jam pienuko trūko, ar patirties tiek neturėjau, nes iš draugių buvau turbūt viena pirmųjų, kuri pasigimdžiau, neturėjau, su kuo pasitarti ar pasikonsultuoti. Šitas vaikas yra be galo ramus – tik valgo, miega ir sauskelnes reikia pakeisti. Vieną arba du kartus per naktį daugiausiai prabunda pavalgyti ir vėl miega“, – juokėsi ji.

Paskutinėmis akimirkomis pasikeitė planai

Tiesa, kiek anksčiau Gerda minėjo, kad antrasis nėštumas nebuvo toks lengvas, kaip pirmasis. Rizika prarasti vaikelį buvo labai didelė, todėl reikėjo laikytis ypatingo režimo. Iki paskutinių akimirkų ji manė, kad galės gimdyti pati, tačiau sūnus gimė po cezario pjūvio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo baisu. Viskas atrodo visiškai kitaip, naujai, protas irgi kitaip veikia, jaučiasi branda, net kai gimė buvo kitoks jausmas. Aišku, pirmasis vaikas gimė cezario pagalba, tada aš ėmiau pilną narkozę, nes buvo tik atsidaręs epidūras, bijojau, kad nebūtų šalutinių poveikių, ar kojos neatitirps, todėl prašiau užmigdyti mane. Nebuvo pirmo susitikimo, odos kontakto, o tai tikrai labai daug reiškia. Šįkart visa tai buvo, bet gimdyti pati vis tiek negalėjau. Man neleido pernešioti nei vienos dienos dėl rizikos, todėl buvo nuspręsta daryti operaciją, kuri buvo kaip cezario gimdymas.

Esu dėkinga gydytojai Eglei Machtejevienei ir neonatologei Aušrelei Kudrevičienei. Turėjau nerealią komandą, operacijoje dalyvavo ir mano vyras. Kai esi tame, kai uždeda ant krūtinės vaiką, tas pirmas kontaktas... Tikrai nėra būtina moteriai pačiai pagimdyti. Aš pati irgi norėjau gimdyti, bet gavosi taip, kaip gavosi. Akimirkos nepakartojamos“, – džiaugėsi Gerda.

REKLAMA

Moteris taip pat sakė, kad gimdyme dalyvavęs vyras taip pat neslėpė savo emocijų, tačiau dvejonių dalyvauti gimdyme – turėjo.

„Jis labai bijojo gimdymo, mąstė, kad jei gimdysiu natūraliai, tai pačiame gimdyme nebūtų dalyvavęs. Nei aš netryškau noru, nei jis. Bet viskas gavosi kitaip, jis buvo šalia manęs. Jis pačios operacijos nematė, tik kūdikį, kurį pirmiausiai uždėjo man ant krūtinės, o tada jam į rankas davė“, – prisiminimais dalijosi moteris.

Neslepia džiaugsmo

Pasak Gerdos, visi skausmai ir nerimas nėštumo metu, išgaravo per akimirką, kai ant jos krūtinės uždėjo kūdikį.

„Nors daug kas sako, kad po operacijos atsigavimas trunka ilgai, visi stebėjosi, kad aš taip greitai pradėjau judėti. Nejaučiau nei skausmo, nes norėjau kiekvieną sekundę praleisti su vaiku. Buvo sudarytos tobulos sąlygos – po operacijos iš karto palatoje galėjome būti visi trys – aš, vyras ir kūdikis.

REKLAMA

Ligoninėje buvau jau dvi paros prieš terminą, stebėjome, ar galėsiu pati gimdyti, tai praleidome keturias pilnas paras, bet išsiprašėme, kad išleistų mus anksčiau, nes mano būklė buvo tikrai gera, o ir Nikolas gavo 10 balų.

Jis uždėtas ant krūtinės iškart rado ją, pradėjo žįsti. Net gydytoja juokėsi, kad žino, kur yra maisto ir kaip jo gauti. O ar galėčiau pati pagimdyti, tai buvo klausimas, nes jis gimė labai didelis – 4 kilogramų ir 300 gramų. Gydytoja sakė, kad būtų buvę sunku pačiai išgimdyti“, – prasitarė ji.

Aplankyti šeimos naujagimio atvyko ir patys artimiausi poros šeimos nariai, tačiau Gerda pabrėžė, kad kol kas svečių į namus vestis nenori. „Laukiame, kol sueis mėnesis, norime apsisaugoti nuo virusų. Dabar namų režimas, o lauką tik kieme, į terasą, nes vėjas didelis, bet, kai atšils, bus daugiau veiklos“, – teigė G. Žemaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų