REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Justė Arlauskaitė-Jazzu

Antradienio popietę žinomi žmonės, laikydamiesi karantinui būtinų taisyklių, susibūrė šalia Vyriausybės siekdami atkreipti dėmesį į COVID-19 sukeltas pasekmes kultūros sektoriui.

56

Antradienio popietę žinomi žmonės, laikydamiesi karantinui būtinų taisyklių, susibūrė šalia Vyriausybės siekdami atkreipti dėmesį į COVID-19 sukeltas pasekmes kultūros sektoriui.

REKLAMA

Netoliese buvusi Justė Arlauskaitė-Jazzu pakliuvo į nemalonią situaciją. Atlikėja tikino ėjusi pro šalį su bičiuliu Vinco Kudirkos aikštėje, kai prie jų netikėtai prisistatė policijos pareigūnai.

Jazzu buvo paprašyta parodyti savo asmens tapatybės kortelę, o vėliau dokumentas buvo nufotografuotas. Toks pareigūnų poelgis atlikėjai sukėlė klausimų, esą ji buvo įtariama vykdanti nelegalią veiklą.

„Šiandien už tai, kad vaikščiojome su Donatu Montvydu parke, priėjo nuostabieji policininkai ir nufotografavo musu ID korteles. Nes įtaria mus kažkokia nelegalia veikla. Kokia? Pasivaikščiojimu? Ar mes rengtis negalime ryškiai gatvėse? Labai laukiu paaiškinimo iš policijos, kuo aš esu įtariama. Ir jei jau niekuo – tai norėčiau, kad pasiaiškintų, kodėl prie mūsų buvo prisikabinta, juk parke buvo daug žmonių. Matyt, reikia labai parodyti, kad jie saugo. Ką saugo? Nuo mūsų saugo? Dieve, Dieve...

REKLAMA
REKLAMA

Visą laiką labai daug juokiausi, nes išties – absurdas. Demokratija at it’s best. Nevaikščiokite po parkus, žmonės, baudą gausite arba busite persekiojami. O aš labai laukiu istorijos kulminacijos ir paaiškinimo, kodėl, kaip supratau, iš asmeninio telefono buvo fotografuojama mano ID kortelė ir kur tai bus panaudota? Aš taikus žmogus, žinoma, daviau ją – neturiu ko slėpti, nesu nusikaltėlė ar nelegalia veikla neužsiimu. Taip, kad let the games begin! Manau, per žinias šiandien pamatysite tautos pagrindinius nusikaltėlius. Policinė valstybė here we go“, – savo socialiniame tinkle rašė atlikėja.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja, kuri paaiškino, kodėl pareigūnai ėmėsi tokių veiksmų.

„Asmens dokumentų patikra yra reglamentuota įstatyme, tai yra viena iš pareigūnų teisių. Pareigūnas turi teisę patikrinti dokumentus, galimai įtariant, kad yra daromas pažeidimas. Kalbant apie minėtą vakarykštį renginį, pareigūnai neturėjo informacijos, ar buvo išduotas leidimas organizuoti tokio pobūdžio renginį.

Bus nustatoma, ar viskas vyko teisėtai ir kas yra šio renginio organizatoriai. Norint išsiaiškinti detalės, buvo prašoma asmenų pateikti savo dokumentus, kurie galimai dalyvavo arba organizavo renginį. Buvo išreikštas pasipiktinimas dėl dokumento fotografavimo, pareigūno telefonas yra darbinis, ne asmeninis, todėl jie telefonus naudoja tarnybiniams tikslams. Tikrai yra paprasčiau dokumentą nufotografuoti nei išrašinėti duomenis į užrašų knygutę. Pareigūnai turi prisegamas kameras prie uniformos, racijas, telefonus, todėl naudojasi darbą palengvinančiomis technologijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu vyksta aplinkybių tikslinimasis, po kurių bus priimti atitinkami sprendimai. Jeigu renginys buvo neteisėtas ir organizatoriai neturėjo leidimo, tai buvo įstatymo pažeidimas. Pareigūnai tai įvertins ir priims sprendimą“, – situaciją aiškino Julija Samorokovskaja.

Kvietimas į minėtą įvykį, socialiniuose tinkluose pažymėtas „ne – #kultūrosstatyboms“, pradėjo sklisti dar praėjusią savaitę.

Minėtame kvietime buvo rašoma, kad tokiu savo žingsniu kultūros žmonės sieks atkreipti dėmesį, kad daugiau nei pusė Vyriausybės patvirtinto plano resursų, kovojant su nuostoliais dėl COVID-19, bus skiriami infrastruktūros atnaujinimui ar įrengimui, užuot investuojant tiesiogiai į žmones.

Minėtame plane kultūros organizacijoms ir kūrėjams nutarta skirti daugiau, nei  68 mln. eurų. Tiesa, net 43 mln. eurų ketinama skirti kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimui bei turto įsigijimo projektams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų