TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius keliasi į lauką ir kviečia pasigaminti kvapnius pavasariškus grilio patiekalus. TV laidos žiūrovų dėmesiui – ne tik grilio gardumynai, kuriuos nesudėtinga patiems pasigaminti, bet ir daugybė naudingų patarimų apie tai, kokias malkas rinktis griliui, kaip ilgiau išlaikyti šviežius smidrus, kaip rūkyti daržoves, ar, kaip išsivytinti mėsą namų sąlygomis.  

Jautienos daržovių suktinukai (nuotr. Organizatorių)

Jautienos daržovių suktinukai (nuotr. Organizatorių)

Įprasta matyti istorinės virtuvės žinovą, profesionalų šefą Tomą Rimydį profesionalioje virtuvėje, restorane, tačiau paaiškėjo, kad jis labai mėgsta šeimininkauti ir lauke. „Mėgstu lauke gaminti ir ruošti maistą, nes tai yra tai, ko turime mažiausiai. Puikus oras, grilius, draugų kompanija – kas gali būt geriau. Galima ir be grilio apsieiti, gaminti užtepėles, salotas, bet grilio dūmas ir aromatas tikrai skaniai nuteikia“, – galimybe gaminti lauke džiaugėsi T. Rimydis.

Tomas laidoje gamins smidrų pyragą su rūkytomis daržovėmis.

„Dabar yra nuodėmė negaminti iš smidrų. Dabar yra pats jų sezonas, pats grožis ir skonis. Perkant juos, svarbu atkreipti dėmesį, kad būtų švieži. O namie ilgiau juos išlaikysite, jei nupjausite kotus ir pamerksite į šaltą vandenį – kaip gėles į vazą ir laikysite šaldytuve. Taip jie išliks net 5 ar 7 dienas“, – patarimais dalinosi profesionalus šefas.

REKLAMA

Kitam laidos „La Maistas“ šefui grilio entuziastui ir ekspertui Vyliui Blauzdavičiui sezoniškumas nelabai egzistuoja, jis ištisus metus gamina lauke. „Grilinu visą laiką, bet vasarą labiausiai tuo mėgaujuosiu – galima niekur neskubėt, ramiai atsipalaiduot, pasistatau kėdutę ir mėgaujuosi procesu“, – sako Vylius. 

Gaminamo patiekalo skonis priklauso ne tik nuo mėsos, bet ir malkų, ant kurių kepama.

„Šašlykui geriausia naudoti juodalksnio malkas. Svarbu, kad jos būtų gerai išdžiūvusios ir būtinai reikia nuimti žievę, nes žievėje yra sakų, kurie suteikia neskanų prieskonį“, – pataria grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius.

Šašlykai – vienas elementariausių patiekalų, kurį daugelis sugadina. Kitoje laidoje papasakosiu kaip to nedaryt“, – intrigavo Tomas Rimydis.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt. 

Anupras
2020-05-10 11:40:20
Išminčiai..... Geriausia malka saslikui beržas -azuolas irnereikia lupti jokios zvieses. Bepročiai.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Ego 2020-05-17 11:21:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:21:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:21:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:21:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:21:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:21:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:21:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake.   ATSAKYTI
fu 2020-05-11 17:54:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Na komentuoja tai tikri malkų žinovai. Nežinau kaip šašlykams, bet mėsos, dešros ir lašinių rūkinimui mano močiutė naudojo tik žalią alksnio ar juodalksnio medieną. Nelupdavo žievės ir dūmas būdavo pats geriausias ir skaniausias.    ATSAKYTI
irute 2020-05-11 22:47:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
tai budavo saltas rukymas su slapiom malkom
  
Skaikytojas 2020-05-11 17:14:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Skaitytojas juokas ima paskaičius lygioj vietoj problema. Kepame visų pirma ant zaryju o ne ant atviros liepsnos taigi po to jokio skirtumo. Lygiai tas pats zu medžio anglimi kiba kas žino kokie ten nuodegulei ir dar su zibalu palaistai kad isidegtu tai iš vis skonį pagerina. Taip išeitų. O nuo malkų kaloringumo priklauso kaitra taip kad ąžuolas uosis beržas skroblas. Labai kaitrios. O egle pušis ne. O taip paėmus drebuleje iš vis nėra dervų tik ant jos praktiškai nelabai kas kepa. O rukinat tai jau taip skirtumas yra. Kokio medžio malkos ir pjuvenos.    ATSAKYTI
Laima 2020-05-11 11:51:17
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Man labai patinka Jūsų laida, bet negaliu žiūrėti dėl vieno dalyvio su ilga barzda. Maistas ir ilga barzda virtuvėje nesuderinami dalykai. Negalėčiau valgyti jo paruošto maisto, tiesiog bloga darosi. Kaip leidžia su tokia barzda dirbti virtuvėje?   ATSAKYTI
Bus labai skanu 2020-05-11 09:07:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
O jai norit geru saslu tada dar reikia egles saku imest i saslikine   ATSAKYTI
Gurmanas 2020-05-16 16:06:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Juodos salos, l.gera spalva priduoda saslam ir greičiau iškepa.   
Ukraina 2020-05-11 09:01:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Geriausia malka saslykam yra egle arba pusis   ATSAKYTI
Patarimas 2020-05-11 00:07:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O kur anupro dirvele nepaminejo? Obels, vysnios, slyvos.    ATSAKYTI
Tomas 2020-05-10 18:32:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Patarėjas tikras duršliokas... Sakų turi tik spygliuočiai medžiai, geriau biologijos lai pasimokina o ne malkų ekspertą vaidina   ATSAKYTI
Artūras 2020-05-11 11:38:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O ar žinot, kad iš beržo senovėje smalą darė. Nėra geriau už vaismedžius.  
Skaitytojas 2020-05-11 17:19:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kaip su ta biologija bet saku turi dauguma medžių tik skiresi sudėtis kauciukas kas tai? Slyvų ir vyšnių syvai kas tai? Ogi tie patys sakai. Pasimokinti vertėtų biologijos.   
Nesvarbu 2020-05-10 15:26:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Malkos alksnines obels malkos tinka truputi kadagio ir šiek tiek gal vyšnių. Turbūt tinkai ąžuolo liepos beržo    ATSAKYTI
zakis 2020-05-10 13:32:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
su tokiais patarejais nera sansu issikept skaniu sasliku   ATSAKYTI
Anupras 2020-05-10 11:40:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Išminčiai..... Geriausia malka saslikui beržas -azuolas irnereikia lupti jokios zvieses. Bepročiai.    ATSAKYTI
Antulis 2020-05-11 00:53:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Azuolas turi rugsties, tad tikrai netinka.  

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Lašiša (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Kebabas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Paelija (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų