REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Muzikos festivalis (nuotr. 123rf.com)

Elektroninės muzikos ir šiuolaikinės kultūros festivalio „Supynės“ gerbėjus pasiekė netikėta žinia. Po 13 metų gyvavusio festivalio, organizatoriai pranešė, kad nebebus organizuojamas.

2

Elektroninės muzikos ir šiuolaikinės kultūros festivalio „Supynės“ gerbėjus pasiekė netikėta žinia. Po 13 metų gyvavusio festivalio, organizatoriai pranešė, kad nebebus organizuojamas.

REKLAMA

Šią žinią feisbuke pranešė festivalio „Supynės“ organizatoriai.

Organizatoriai rašė: „Ačiū visiems. Tai buvo nuostabiai praleistas laikas kartu! Dėjome begalę pastangų, kad galiausiai sukurtume tokį festivalį kaip „Sūpynės“. Nors kartais buvo sunku, nešėme alternatyvios muzikos kultūros populiarinimo ir švietimo vėliavą Lietuvos scenoje.

Noras įkvėpti žmones, parodyti tai, kas iš tikrųjų verta ypatingo dėmesio ir erdvės, skatinančios atsirasti naujas prasmes, kūrimas visada buvo „Sūpynių“ komandos prioritetas. Kurdami tarpdisciplininę platformą dar mažai žinomiems vietiniams atlikėjams, kad šie galėtų parodyti savo talentą kuo platesnei auditorijai, ir jums, mūsų lankytojams, kad išgirstumėte mėgstamiausius užsienio atlikėjus, dar nežinojome, kad „Sūpynės“ visiems taps daug daugiau nei festivaliu.

„Sūpynėse“ daugelis jūsų susirado artimus bičiulius, kolegas, gyvenimo meilę ar net pradėjo vaikus. Čia pametėte daugybę daiktų ir atsikratėte baimių bei atradote naujas muzikines ir saviraiškos plotmes. Patys stebėjomės, kaip iš mažo ir jaukaus draugų vasaros pradžios savaitgalio „Sūpynės“ tapo elektroninės muzikos ir vizualiųjų menų tiltu, jungiančiu Vakarų ir centrinės Europos scenas. Džiaugiamės, kad po publikacijų „Resident Advisor“ ir „Telekom Electronic Beats“ Lietuva atsirado Europos „must see“ festivalių žemėlapiuose. „Sūpynių“ rezidentai ir kadaise buvę naujokai jau ir patys organizuoja sėkmingus festivalius Lietuvoje bei maišo visą pasaulį. Mūsų bendruomenei ir kultūrai sveika diskusija uždraustomis temomis buvo tiesiog būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl kartu su bendražygiais „Sūpynėse“ pradėjome edukacinę veiklą „Be Safe Lab“. Grafinis „Sūpynių“ apipavidalinimas dažnai pralenkdavo laiką ir pats save. Prieš ketverius metus jam buvo įteiktas geriausio dizaino Baltijos šalyse sidabras. Esame labai dėkingi savo ištvermingai ir energingai komandai bei partneriams už sunkų ir visai nepelningą darbą, kantrybę ir tikėjimą, kad pasaulis gali būti geresnė vieta. Tiems keliems muzikos žurnalistams, kurie kartu su mumis nemiegojo ir viešino kadaise visuomenei visai neįdomią alternatyvią kultūrą.

REKLAMA

Taip pat visiems atlikėjams, kurie atsivėrė klausytojams ir dovanojo valandų valandas savo kūrybos. Ir, be abejo, jums, mūsų lankytojams, kurie buvote kartu šios gražios kelionės metu ir dalinotės džiaugsmu. Mylim jus. Atrodo, kad per trylika gyvavimo metų „Sūpynės“ jau įgyvendino savo tikslus ir svajones, todėl šią svarbią Lietuvai dieną norime pasakyti sudie. Branginkite savo laisvę ir prisiminkite geruoju!“

Tiesa, jie pabrėžė, kad organizatoriai Minimal.lt veiklos nenutraukia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų