REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
81
 „The Roop“  (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Šį šeštadienį „Žalgirio“ arenoje vykusi „Eurovizijos“ kova pateikė staigmenų. Paaiškejo, kad grupė „The Roop“ triumfavo finale ir pelnė žiūrovų simpatijas bei iškovojo kelialapį į Roterdamą.

81

Šį šeštadienį „Žalgirio“ arenoje vykusi „Eurovizijos“ kova pateikė staigmenų. Paaiškejo, kad grupė „The Roop“ triumfavo finale ir pelnė žiūrovų simpatijas bei iškovojo kelialapį į Roterdamą.

REKLAMA

Tiesa, tokia baigtimi džiaugėsi ne kiekvienas. Po finalo pasipylė pasipiktinimų lavina, daugeliui nepavyko balsuoti, o apie tai eteryje nebuvo komunikuojama.

Ne maža dalis žiūrovų skundėsi, kad balsai nebuvo įskaičiuojami trumposiomis žinutėmis ir balsuojant negaunamos patvirtinimo žinutės. Tačiau skambinant telefonu viskas veikė sklandžiai.

Dėl stringančios sistemos žiūrovai negalėjo balsuoti trumpąja žinute, nors balsavimas dar nebuvo sustabdytas. 

Naujienų portalui tv3.lt „Eurovizijos“ atstovė spaudai Jovita Bazevičiūtė aiškino, kad dėl didelio SMS žinučių srauto dalis jų atėjo pavėluotai, jau po balsavimo sustabdymo: „Telekomunikacijų bendrovės teigimu, tokie balsai nebuvo įskaityti ir už juos nebus pritaikytas mokestis. Turima informacija leidžia teigti, kad pavėlavę SMS galutinių rezultatų nepakeistų. Šiuo metu su partneriais toliau aiškinamės situaciją.“

REKLAMA
REKLAMA

Dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiosios „Eurovizijos“ scenoje nacionalinės atrankos finale varžėsi aštuoni muzikos atlikėjai ir grupės: Aistė Pilvelytė, Rūta Loop, KaYra, Monika Marija, MEANDI, „The Roop“, „The Backs“, Monique.

REKLAMA

Finalo dalyvius vertino komisija, kurią sudarė 11 populiariosios muzikos specialistų iš Lietuvos ir užsienio: populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius, žurnalistas Ramūnas Zilnys, elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas, asociacijos LATGA atstovas Leonas Somov, muzikos agentūros „M.P.3“ vadovas, koncertų organizatorius, prodiuseris Vaidotas Stackevičius, dainininkas, prodiuseris, grupių „Skamp“ ir „KAnDIs“ bei projekto „LT United“ narys Viktoras Diawara, laidų vedėja, kultūros žurnalistė, pianistė Gerūta Griniūtė, atlikėja, dainų autorė Justė Arlauskaitė-Jazzu, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė, televizijos, radijo laidų ir renginių vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita, TV režisierė, prodiuserė, Latvijos delegacijos vadovė Eurovizijoje Zita Kaminska (Latvija), muzikos agentas, pasaulio talentų agentūros „Echo Location Talent“ narys Myles Jessop (JK) ir dainų autorius, muzikantas, prodiuseris Anthony Marshall (JK).

REKLAMA
REKLAMA

Kas tapo Lietuvos atstovu ir vyks į didžiąją „Euroviziją“ Roterdame, Nyderlanduose, paaiškėjo vakaro pabaigoje susumavus komisijos narių ir žiūrovų balsus. Komisijos ir žiūrovų balsavimą stebėjo audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai.

Nugalėtojo komandai taip pat įteiktos asociacijos LATGA piniginė premija – 3 tūkst. eurų skirta dainos autoriams, dar 2 tūkst. eurų – dainos aranžuotės tobulinimui. The „Roop“ dainos „On Fire“ žodžių autorius yra pats grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius, muzikos autoriai – V. Valiukevičius, Robertas Baranauskas ir Mantas Banišauskas.

65-ąjį kartą rengiama „Eurovizija“ šiemet vyks Roterdame (Nyderlanduose) gegužės 12–16 dienomis. Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ pasirodys jau 21-ąjį kartą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų