REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Dariaus Grigo pokyčiai (tv3.lt fotomontažas)

Darius Grigas būdamas 20-ies atrodė visiškai kitaip, nei atrodo dabar. Tuomet vaikinas gyveno Lietuvoje, buvo apkūnus ir mėgavosi ne pačiais sveikiausiais maisto produktais. Tačiau laikui bėgant jis iškėlė sparnus į Jungtinę Karalystę, kur kardinaliai pakeitė savo išvaizdą.

10

Darius Grigas būdamas 20-ies atrodė visiškai kitaip, nei atrodo dabar. Tuomet vaikinas gyveno Lietuvoje, buvo apkūnus ir mėgavosi ne pačiais sveikiausiais maisto produktais. Tačiau laikui bėgant jis iškėlė sparnus į Jungtinę Karalystę, kur kardinaliai pakeitė savo išvaizdą.

REKLAMA

Vyras pasakojo, kad į užsienį jis išvyko siekdamas užsidirbti, o dabar čia gyvena jau 14 metų.

Įsitvirtinimas svetur

D. Grigas sakė, kad prieš išvykdamas į svetimą šalį, Lietuvoje gyveno Klaipėdos mieste, kur dirbo paprastą darbą – buvo „Maximos“ parduotuvės apsaugos darbuotojas. Lemtingą išvažiavimą paskatino jo bičiulis: „Išvykau dėl pinigų – draugas gyveno Anglijoje ir pasiūlė atvykti pas jį, nes buvo darbo, o atlyginimas geresnis, nei tuo metu apsaugoje, tad sprendimas buvo tikrai lengvas.“

Tiesa, gyvenimas Anglijoje nebuvo rožėmis klotas – vyras dirbo sunkius fizinius darbus. „Pirmus kelis mėnesius dirbau vidaus ir lauko priežiūros kompanijoje, kuri turėjo kontraktą su senelių namais. Senelių namuose pjaudavome žolę, siurbdavome kilimus, plovėme koridorius ir panašiai“, – prisiminimais dalijosi Darius.

REKLAMA
REKLAMA

Darius pasakojo, kad jam labai pasisekė, jog emigruodamas į svetimą šalį lengvai įsitvirtino, o vėliau ėmė sparčiai kilti karjeros laiptais. „Po kelių mėnesių man kitas draugas pasiūlė darbą žemės darbų kompanijoje. Pradėjau kaip paprastas darbuotojas ir po truputį kilau karjeros laiptais. Dabar esu projektų vadovas ir tai – dar ne pabaiga. Šiemet noriu kilti pareigose iki kontraktų vadovo, o ateityje – iki direktoriaus. Žinoma, statybose, nes tai – mano darbo patirtis ir aukšto lygio ekspertizė“, – ateities planus atskleidė vyras.

REKLAMA

Pasižiūrėjus į Darių nekiltų nė abejonių, kad šis „raumenų kalnas“ – sporto treneris, o ne karjeros statybose siekiantis žmogus, tačiau jis tikina, kad taip tikrai nėra. „Nesu sporto treneris, nors juo būti galėčiau. Tiesiog dabar tam neturiu papildomo laiko – turiu aiškias darbo valandos ir pačio sporto treniruotės užima daug laiko, o savaitgaliais socialinis gyvenimas man yra svarbesnis, nei papildomas uždarbis, kuris būtų iš vedamų treniruočių. Pats sportuoju dėl savęs, nesiruošiu jokioms varžyboms ar lipti ant scenos. Būna, kad ir nuo mitybos nukrypstu – savaitgaliais su draugais susitinkame šampano išgerti. Visko būna. Turiu gerą gyvenimo rutinos balansą, kurį susikūriau tokį, kokį noriu, ir kas man patinka“, – džiaugėsi vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Kardinalūs pokyčiai

Darius tikino, kad gyvendamas Lietuvoje sau leisdavo valgyti viską, tačiau išvykimas į svetimą šalį nebuvo jo didžiųjų pokyčių priežastis. „Motyvacija pokyčiams lėmė mano paties noras atrodyti gerai. Būčiau tą patį pasiekęs net jei ir būčiau likęs gyventi Lietuvoje. Gimtinėje valgydavau absoliučiai viską – tikrai nesilaikiau sveikos mitybos, o ir alų gerti mėgdavau, kas yra visiškas priešas gražiam kūnui. Kuomet nusprendžiau pradėti sportuoti, čia, Anglijoje, žinoma, iš pradžių susitvarkiau mitybą. Labai daug informacijos ieškojau internete. Po truputį susidėliojau viską į vietas. Viskas pavyko per daugybę bandymų. Žiūrėjau kas veikia, o kas – ne. Tik dalį patarimų, ką radau internetiniuose puslapiuose, pritaikiau sau. Kiekvieno kūnas skirtingas ir reaguoja skirtingai, todėl mitybos planai turi būti sudaryti individualiai“, – dėstė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Dariaus, lemtingus pasikeitimus paskatino ir pabodęs gyvenimo ritmas, mat vaikinas labai mėgo vakarėlius, o šie nevedė į gerą: „Sportą mėgau jau nuo mokyklos laikų, tik tuomet rimtai į tai nežiūrėdavau. Kuomet Lietuvoje dirbau apsaugos darbuotojumi, buvau aptingęs, nesportuodavau ir valgydavau viską. Pavyzdžiui, labai mėgdavau bandeles su kefyru. Būsiu atviras, kuomet atvykau į Jungtinę Karalystę, labai mėgdavau ir vakarėlius. Tiesa, tai tęsėsi pirmus kelis mėnesius. Po to atsibodo tie baliai  tiesiog nusprendžiau pasidaryti iš savęs kažką geresnio, todėl nusprendžiau imtis sporto.“

Vyras tikino, kad tokius rezultatus pasiekti nebuvo lengva. Jis sportuoja jau daugiau nei 10 metų: „Iš pradžių buvo sunku su mityba, daug ką bandžiau, kas veikia, o kas – ne. Informacijos nebuvo tiek daug.“

REKLAMA

Nepaisant to, kad jis per vienerius metus nepasiekė tokių ryškių rezultatų, jis tikino, kad jei tik turi motyvacijos – viskas įmanoma. „Galiu drąsiai pasakyti, kad žmogus gali kardinaliai pasikeisti per vienerius metus, jeigu tik žinai, ką darai ir esi pasiryžęs bei motyvuotas“, – tikino jis.

Būdamas 20-ies jis svėrė 124 kg., o dabar jo kūno svoris svyruoja tarp 110-116 kg. Tačiau raumenys yra daug sunkesni už riebalus. Todėl nepaisant to, kad daug kilogramų vyras ir neatsikratė, tačiau išvaizdos pokyčiai sako visai ką kitą. „Svoris svyruoja, nes priklauso nuo to, ar auginu svorį, ar deginu riebalus. Žinoma,  dabar pas mane yra raumeninė masė, o ne riebalai, kuomet man buvo 20 metų“, – sakė vyras.

REKLAMA

Darius pasakojo, kad norint kardinaliai pakeisti savo išvaizdą, svarbu turėti didelį ryžtą, susitvarkyti mitybą bei pamėgti sportą. Šie patarimai puikiai padėjo ir jam pačiam, mat per savo gyvenimą yra išbandęs daugybę būdų, kurie turėjo pakeisti jo išvaizdą: „Mityba yra svarbiausias elementas, kuris padaro tave tokiu, kaip tu atrodai. Yra labai geras posakis: „Ką valgai, taip atrodai“. Žinoma, privalu ir sportuoti, siekiant pasiekti norimą rezultatą. Nemeluosiu, esu bandęs ir stipresnių papildų (hormonų), bet čia buvo tik papildas, be sveikos ir subalansuotos mitybos jokie papildai nepadės, galiu tai drąsiai pasakyti iš savo patirties.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Darius yra išbandęs ir drastišką dietą. „Praėjusią vasarą aš 3 mėnesius laikiausi labai mažai angliavandenių turinčios dietos. Buvo labai sunku, trūkdavo jėgų einant į sporto salę, kartais net nebaigdavau treniruotės, nes pasidarydavo silpna. Galvodavau, kad nualpsiu, tai lėkdavau namo paslikas, bet kaip pamatai rezultatą, supranti, kad buvo verta“, – kalbėjo Darius.

Merginų dėmesys bei motyvacija kitiems

Darius džiaugėsi, kad dėmesio jam netrukdavo niekuomet: „Dėl savo charakterių savybių aš merginų dėmesiu niekada nesiskundžiau. Galiausiai, manau, kad kaip tu atrodai, tai dar ne viskas, bet, žinoma, su tokia išvaizda merginų dėmesio visada bus – tai pat ir vaikinų.“

REKLAMA

Vyras prisiminė ir šypseną keliančias istorijas. „Keisčiausia, kad esu gavęs nemažai žinučių iš gėjų ar biseksualų, kurie nori rimčiau susipažinti ar susitikti. Kažkada rašė vyras, kuris siūlė savo sesers numerį, kuomet parašau, kad manęs nedomina, nes esu vedęs vyras, kiti toliau įkyriai rašo ir teigia, kad jiems nesvarbu. Vis tiek nori su manimi susipažinti. Būna, kad einu gatve ir matau, kaip mane nurenginėja žvilgsniais. Ne kartą esu pavadintas Adoniu ar Afrodite (graikų kilmės mitologine būtybe). Žmona dažnai sako, kad mano kūnas kaip graikų dievo, o tai visuomet malonu išgirsti iš jos lūpų. Tačiau tikrai nesportuoju tik tam, kad sulaukčiau merginų ar vaikinų dėmesio. Manęs tai visiškai nedomina. Esu laimingai vedęs, turiu nuostabią žmoną. Sportuoju, nes man tai patinka, o gražus kūnas ateina kaip premija“, – šypteli jis.

REKLAMA

Pakeitęs gyvenimo įpročius bei džiaugdamasis pasiektais rezultatais, jis negaili patarimų ir kitiems: „Nebandykite apgaudinėti savęs ir nesivadovaukite šia patarle: „Kam daryti tuoj, jei galiu daryti rytoj“. Iš tiesų yra labai paprasta. Norint turėti gražų kūną, turi įdėti daug darbo. Niekas dėl tavęs to nepadarys, nėra kažkokių stebuklingų tablečių ar papildų. Tik su sveika mityba ir daug prakaito sporto salėje tai pavyks pasiekti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų