REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė (tv3.lt fotomontažas)

Belaukiant šeimos pagausėjimo daugeliui tėvų kyla rimtas galvosūkis – kaip išrinkti tai, kas geriausia, patogiausia ir praktiškiausia savo vaikui. Šias problemas mena ir žinomos mamos, kurios dalinasi savo patirtimi, kaip sekėsi viską išrinkti, rašoma pranešime spaudai.

6

Belaukiant šeimos pagausėjimo daugeliui tėvų kyla rimtas galvosūkis – kaip išrinkti tai, kas geriausia, patogiausia ir praktiškiausia savo vaikui. Šias problemas mena ir žinomos mamos, kurios dalinasi savo patirtimi, kaip sekėsi viską išrinkti, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Apie kylančias šias problemas kalbėjo ir Ineta Puzaraitė-Žvagulienė.

Pasitiki kitų nuomone

„Išrinkti daiktus, priežiūros priemones pirmagimei Barborai buvo daug sunkiau, nei vėliau gimusiam Bernardui, – šypteli Ineta Puzaraitė-Žvagulienė. – Labai daug patarimų sulaukiau iš šeimos moterų ir draugių, kurie man labai pravertė. Visada stengiausi pirkti daiktus, kuriuos jau kažkas išmėgino, nesinori eksperimentuoti su savo vaiku.“

Todėl rinkdamasi vežimėlį, automobilinę kėdutę Ineta pirko rekomenduotus kitų tėvų, nevargo ieškodama ir bandydama nežinomus produktus.

REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt sudėtingiausia buvo su sauskelnėmis. Išbandžiau ne vienas: ir populiariąsias, kurias galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje, ir dabar Lietuvoje atsiradusias japoniškas. Apie visas turiu savo nuomonę, bet tai tik mano patirtis, todėl labai džiaugiuosi artėjančiais „Babyblog 2020“ apdovanojimais, kuriuose bus paskelbti tūkstančių mamų išrinkti geriausi vaikams skirti daiktai bei priežiūros priemonės“, – teigia Ineta, kuri trečiadienį vyksiančiame renginyje paskelbs trijų nominacijų nugalėtojus.

REKLAMA

Bandydama įkūrė „blogą“

Lietuvos metų mama paskelbta ir mamoms renginius organizuojanti Sotera Šveikauskaitė prisimena, kad būtent motiniški eksperimentai paskatino ją įkurti tinklaraštį babyblog.lt.

„Susilaukusi dukros Aretės supratau, kad nieko nežinau apie „mamiškus“ daiktus – pasiūla yra milžiniška, o patarimų iš savo aplinkos sulaukiau ne daug. Todėl pradėjau pati bandyti ir rašyti savo nuomonę – tūkstančiai mamų pradėjo sekti šiuos įrašus, dalintis savo nuomone. Supratau, kad visa tai gali padėti ir kitoms, būsimoms bei esamoms mamos, todėl antrą kartą „Babyblog“ skelbia apdovanojimus, kuriose nugalėtojus renka tik pačios mamos“, – išaugusiu projektu džiaugiasi Sotera.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 22 d. 18 val. pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ įvyks iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurioje 12-oje kategorijų nugalėtojų bus įteiktos ekologiškos, medinės statulėlės.

Dalyvaus žinomos mamos

Ceremoniją ves „Mamų eilės“ autorius, trijų vaikų tėvas Simonas Urbonas, paskaitas skaitys pediatras Rolandas Selvestravičius ir psichologė Jūratė Bortkevičienė, o asmenine patirtimi dalinsis Dovilė Filmanavičiūtė ir Anžela Adamovič-Gečienė.

„Mums su vyru svarbiausia yra tai, kad vaikui patiktų, būtų saugus, sveikas ir patogus naudoti. Jeigu tai yra vaikiškas maistas – renkamės maistingą produktą, vengiame nenaudingų pasirinkimų. Jeigu tai yra žaislas – stengiamės išrinkti tokį, kuris padėtų vaikui tobulėti, mokytis. Motinystei svarbus daiktas yra vežimėlis, jį rinkomės pagal patogumą: jis turi būti lengvas, lengvai sulankstomas, judrus“, – patirtimi dalinasi pusantrų sūnų Žaką auginanti moteris, kuri apie tėvystės iššūkius scenoje kalbės kartu su savo vyru Žygimantu.

Apdovanojimų viešnios turės galimybę ir praktiškai iš arčiau susipažinti ir išbandyti daugybę vaikams ar tėvams skirtų daiktų bei paslaugų veiksiančioje parodoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų